SM meklē valsts sekretāra vietnieku sakaru un digitālās transformācijas jautājumos; 4200 eiro mēnesī

© Dmitrijs Suļžics / F64

Satiksmes ministrija (SM) līdz šā gada 19.oktobrim pagarinājusi pieteikšanos uz valsts sekretāra vietnieka amatu sakaru un digitālās transformācijas jautājumos, liecina ministrijas publiskotā informācija.

Iepriekš pretendentus aicināja pieteikties līdz trešdienai, 9.oktobrim.

Informācija Nodarbinātības valsts aģentūras mājaslapā liecina, ka mēneša atalgojums SM valsts sekretāra vietniekam paredzēts 4200 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas. Pēc pārbaudes laika iespējama piemaksa līdz 30% no noteiktās mēnešalgas atbilstoši sniegumam.

SM iepriekš skaidroja, ka konkurss izsludināts, lai veicinātu sakaru nozares inovāciju, digitālo transformāciju un infrastruktūras ilgtspējīgu attīstību.

Amata pretendentam prasīta augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība transporta zinātnē, telekomunikācijā, datorzinātnēs, datorinženierijā vai informācijas tehnoloģijās.

Pretendentam jābūt pieredzei vadošā amatā transporta, sakaru vai informācijas tehnoloģiju nozarē, praktiskām zināšanām inovāciju procesu īstenošanā vai inovatīvu metožu izmantošanā, kā arī starporganizāciju darba koordinēšanā.

Tāpat pretendentam jābūt prasmēm iestādes darbības stratēģijas, politikas iniciatīvu, tiesību aktu un plānošanas dokumentu izstrādē. Amata veikšanai nepieciešamas zināšanas par SM ministrijas kompetencē esošajām nozarēm un administratīvo procesu, jābūt ļoti labām angļu valodas prasmēm, lai attīstītu starptautisko sadarbību, kā arī jāpiemīt spējai uztvert un analizēt liela apjoma informāciju dažādās jomās un risināt problēmsituācijas.

Pēc dokumentu izvērtēšanas atbilstošākos pretendentus aicinās uz konkursa nākošo kārtu, kur tos izvērtēs valsts sekretāra pienākumu izpildītājas Ligitas Austrupes apstiprināta konkursa komisija atbilstoši noteiktiem vērtēšanas kritērijiem.

Ierēdņa amata pretendentu atlase notiks atbilstoši Valsts civildienesta likumam un SM Personāla atlases kārtībai.