Sporta komisija aicina apturēt Ministru kabineta noteikumu grozījumus par zemes nomas maksu

© Ģirts Ozoliņš/MN

Šodien, 10. oktobrī, Rīgas domē notika Sporta komisijas sēde, kurā tika izskatīts jautājums par “Rimi” Olimpiskā centra nomas maksas paaugstinājumu un risinājumiem tā samazināšanai, informē Rīgas dome.

Sporta komisija nolēma, ka vērsīsies ar lūgumu Finanšu ministrijai pagarināt noteikumu pārejas periodu un apturēt Ministru kabineta noteikumu Nr.350 grozījumus. Sporta komisija vērsīsies arī pie Izglītības un zinātnes ministrijā ar lūgumu precīzi noformulēt “Rimi” Olimpiskā centra statusu - Nacionālā Sporta bāze, kura veic publisku funkciju un tai arī turpmāk jāpiemēro šobrīd spēkā esošie zemes nomas maksas noteikumi- 1,5 procenti no kadastrālās vērtības.

“Valstij ir jāuzņemas atbildība par izveidojušos situāciju un jāsaprot, ka zemes nomas maksas vairākkārtīgs palielinājums Olimpiskajam centram novedīs pie vēl bēdīgākas situācijas ar mūsu bērnu un jauniešu veselību, tajā skaitā ļoti nopietni ietekmēs arī peldēšanas apmācības programmas darbību Rīgas skolās,” uzsver Rīgas domes Sporta komisijas vadītājs Dainis Locis.

Kā iepriekš tika ziņots, pēc Latvijas Olimpiskās Komitejas (LOK) paziņojuma par zemes nomas maksas paaugstinājumu par 1210% un pēc vairākām Rīgas vicemēra Edvarda Ratnieka un Pilsētas īpašumu komitejas priekšsēdētāja Daiņa Loča tikšanām ar LOK un Finanšu ministrijas pārstāvjiem, tika sasaukta Rīgas domes Sporta komisijas sēde un tiks meklēti šīs problēmas risinājumi.

Sēdē piedalījās Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks, Pilsētas īpašumu komitejas un Sporta komisijas priekšsēdētājs Dainis Locis, Finanšu ministrijas, LOK, Rīgas domes Īpašuma departamenta, Izglītības, kultūras un sporta departamentu pārstāvji un Rīgas domes deputāti.

Rīgas domes pārstāvji kopā ar LOK kopīgi vērsās pie Finanšu ministrijas ar lūgumu mainīt valdības noteikumus, lai saglabātu zemes nomas maksas apmēru 1,5% apmērā no zemesgabala kadastrālās vērtības.

Tāpat notiks piektdien, plkst. 11.00 Rīgas domē notiks Rīgas vicemēra Edvarda Ratnieka, Pilsētas īpašumu komitejas vadītāja Daiņa Loča, LOK tikšanās ar Saeimas frakciju pārstāvjiem, lai rastu risinājumu MK noteikumu Nr. 350 grozījumiem.

Svarīgākais