"Latvijas pasts" tērēs 3,1 miljonu eiro 95 jaunu transportlīdzekļu iegādei

© f64.lv, Kaspars Krafts

VAS "Latvijas pasts" par 3,1 miljonu eiro iegādāsies 95 jaunus transportlīdzekļus, lai modernizētu kurjeru un pastnieku pienākumu izpildei paredzēto automobiļu parku,  informē pasta pārstāvji.

Tostarp "Latvijas pasts" iegādāsies 50 jaunus kravas mikroautobusos, kas paredzēti kurjeriem, lai nodrošinātu sūtījumu piegādes. Savukārt pastnieku vajadzībām kompānija plāno iegādāties 45 vieglos transportlīdzekļus, no kuriem 21 būs elektromobilis.

Plānots, ka jaunie transportlīdzekļi "Latvijas pasta" autoparku papildinās nākamā gada beigās.

Attiecīgi uzņēmums ir izsludinājis trīs atklātus iepirkumus ar mērķi atjaunināt autoparku, kā arī papildināt autoparku ar videi draudzīgākiem un ilgtspējīgākiem pārvietošanās līdzekļiem.

"Latvijas pasts" iepirkumos ir noteicis, ka visiem spēkratiem jābūt aprīkotiem ar priekšējo piedziņu. Tāpat par svarīgu prasību izvirzīta brīvroku sistēma tālruņa lietošanai, lai atvieglotu darbinieku ikdienu un veicinātu drošu pārvietošanos ceļu satiksmē. Vienlaikus iepirkumos ir definēts, ka vieglajiem transportlīdzekļiem ir nepieciešams automātiskās pārnesuma kārbas veids, bet kravas mikroautobusiem - manuālās.

Iepirkumu uzvarētājiem būs jānodrošina arī auto remontu un tehniskās apkopes.

Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz šā gada 15.novembrim.

Jau ziņots, ka "Latvijas pasta" apgrozījums pagājušajā gadā bija 108,269 miljoni eiro, kas ir par 8,3% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās 4,1 reizi - līdz 538 646 eiro.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmums nodrošina iekšzemes un starptautiskās piegādēs, sākot ar e-komercijas un paku sūtījumiem līdz presei, vēstuļu korespondencei un personalizētiem loģistikas risinājumiem. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2200 darbinieku.

Latvijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) resoriskajā pārbaudē izvērtē informāciju par iespējamiem likumpārkāpumiem, kas varētu būt saistīti ar Zemkopības ministrijas (ZM) īstenoto elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidi, aģentūra LETA uzzināja birojā.