Ideja brīvdienai! Muzejā "Kalāči" notiks dzejnieka Veidenbauma 157. dzimšanas dienas svinības

© Mārtiņš Zilgalvis

Muzejā "Kalāči" Liepas pagastā šodien plkst. 14.30 notiks dzejnieka Eduarda Veidenbauma dzimšanas dienas dzejas koncerts, aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Baiba Roze.

Vairākus gadu desmitus oktobra pirmajā svētdienā plkst. 14.30 nemainīgi svin Veidenbauma dzimšanas diena. Visus šos gadus nemainīgs ir ne tikai pasākuma laiks, bet arī svētku formāts - dzejas lasījumi, muzikāli priekšnesumi, svētku kliņģeris un "Kalāču" zaļā tēja.

Šogad svētku viesus ar dzejas rindām uzrunās dzejnieki Jānis Rokpelnis, Inese Zandere un Ilmārs Šlāpins. Ar oriģinālmūziku priecēs komponiste un dziesminiece Lauma Kazaka. Uzstāsies arī Latvijas Universitātes jauktais koris "Dziesmuvara" diriģentes Lauras Ozoliņas vadībā. Koris izpildīs arī Veidenbaumam veltītu pirmatskaņojumu - Laumas Kazakas dziesmu jauktajam korim.

Koncerta laikā varēs apskatīt mākslinieka Pētera Jansena gleznas un iegādāties viņa mākslas grāmatu, kas ļauj ielūkoties mākslinieka radošajā darbībā no tās sākumiem Nīderlandē līdz pavisam neseniem darbiem Latvijā.

Latvijā

Jāvērtē, vai un kā sankciju piemērošana nelietderīgi naudu tērējušām iestādēm ietekmētu iestāžu pakalpojumu saņēmējus - iedzīvotājus, uzņēmējus un nevalstiskās organizācijas, komentējot Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča priekšlikumu, aģentūrai LETA pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Svarīgākais