Rehabilitācijas centrā "Jaunķemeri" atklās Galvassāpju kabinetu

© pixabay.com

Nākamnedēļ, 8.oktobrī, rehabilitācijas centra "Jaunķemeri" ambulatorajā klīnikā darbu sāks Galvassāpju kabinets, aģentūru LETA informēja centrā.

Galvassāpju kabinetā pacienti ar sūdzībām par regulārām galvassāpēm un migrēnu turpmāk varēs saņemt padziļinātu konsultāciju pie neirologa un individualizētu ārstēšanas plānu, kā arī procedūras sāpju mazināšanai.

Vienlaikus jaunatklātajā kabinetā pacienti varēs saņemt padziļinātu neirologa konsultāciju, detalizētu galvassāpju veidošanās mehānisma skaidrojumu, katram individuāli sastādītu terapijas un izmeklējumu plānu, ārsta padomus un ieteikumus dzīvesveidam, kā arī pēc nepieciešamības ārsts nozīmēs medikamentus galvassāpju mazināšanai.

Galvassāpju kabinetā būs arī iespēja veikt "trigera punktu" blokādes spēcīgu sāpju mazināšanai un pēc nepieciešamības saņemt fizioterapeita, ergoterapeita, psihologa vai uztura speciālista konsultāciju, jo nereti sekmīgākai galvassāpju ārstēšanai ir nepieciešams multiprofesionālas komandas darbs.

Apkārtējie no malas šīs slimības izpausmes it kā neredz, bet galvassāpju pacientam sāpes sagādā ļoti lielu diskomfortu, tās apgrūtina ikdienas pienākumu veikšanu gan ģimenē, gan darbā, tāpēc būtiski, lai cilvēks zinātu, kur vērsties ar šo savu problēmu, jo ar galvassāpēm nav jāsadzīvo, sacīja neiroloģe Anita Balcerbula.

Galvassāpju kabinetā gaidīti tie pacienti, kuri apzinās, ka sāpes ir viņu ikdienas problēma, un ir gatavi sadarboties ar speciālistu, lai šo problēmu risinātu.

Balcerbula norāda, ka jārēķinās, ka galvassāpju ārstēšana ir ļoti individuāls process - ja vienam pacientam terapiju var izdoties pielāgot ar pirmo reizi, citam tas prasa atkārtotas vizītes pie speciālista, papildu izmeklējumus, medikamentozās terapijas korekciju un pielāgošanu līdz izdodas tikt ar sāpēm galā. Ātrāk saņemta speciālista konsultācija ir solis tuvāk dzīvei bez galvassāpēm, pauda Balcerbula.

Rehabilitācijas centrs "Jaunķemeri" sadarbojas ar visām apdrošināšanas kompānijām Latvijā. Lai apmeklētu Galvassāpju kabinetu, pacientiem nosūtījums no ģimenes ārsta nepieciešams tikai tad, ja to pieprasa apdrošināšanas kompānija.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais