Garkalnē mikroautobuss nāvējoši traumējis gājēju

© Depositphotos

Ceturtdien uz Latvijas ceļiem gājuši bojā divi cilvēki - motociklists Rīgas centrā, par kuru jau tika ziņots, un kāds gājējs Garkalnē, kuru notrieca mikroautobuss.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā, ap plkst.19.30 Garkalnē, Venču ielā, pēc policijas rīcībā esošās sākotnējās informācijas, automašīnas "VW Crafter" vadītājs uzbrauca gājējam, kurš šķērsoja brauktuvi tam neparedzētā vietā. Gājējs no gūtajām traumām gāja bojā notikuma vietā. Valsts policija izmeklē negadījuma apstākļus.

Savukārt Rīgas centrā, Pulkveža Brieža ielas un Mednieku ielas krustojumā, ceturtdien ap plkst.14.50 pēc sadursmes ar vieglo automašīnu dzīvību zudēja motocikla vadītājs, bet iesaistītā auto šoferis guva traumas. Kā novēroja LETA, šajā negadījumā bija iesaistīta "Bolt Drive" nomas automašīna. Valsts policija skaidro negadījuma apstākļus.

LETA jau ziņoja, ka šis bija jau otrs Rīgā bojāgājušais motocikla vadītājs 24 stundu laikā. Nepilnu diennakti iepriekš dzīvību zaudēja motociklists, ietriecoties Vanšu tilta nožogojumā.

Ceturtdien Latvijā kopumā reģistrēti 115 ceļu satiksmes negadījumi un tajos cietuši 14 cilvēki, tostarp viens gājējs, viens velosipēdists un viens elektriskā skrejriteņa vadītājs, liecina policijas apkopotā informācija.

Pie stūres esam alkohola reibumā pieķerti divi transportlīdzekļu vadītāji, abi bijuši stipri piedzērušies, par ko paredzēta kriminālatbildība

Latvijā

Saeimas "Progresīvo" frakcija atkārtoti iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas paredz noteikt naudas sodu par ātruma pārsniegšanu no sešiem līdz desmit kilometriem stundā (km/h), par ko pašlaik paredzēts tikai brīdinājums.

Svarīgākais