Vairākiem tūkstošiem Ukrainas iedzīvotāju Latvijā pavasarī beigsies uzturēšanās termiņš

© unsplash.com

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) aicina Ukrainas bēgļus savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu.

2025.gada 4.martā beigsies uzturēšanās termiņš Latvijā vairākiem tūkstošiem Ukrainas iedzīvotāju, kuriem iepriekš šeit piešķirts pagaidu aizsardzības statuss.

Lai Ukrainas iedzīvotāji kā pagaidu aizsardzības saņēmēji varētu turpināt uzturēties Latvijā pēc 2025.gada 4.marta, viņiem savlaicīgi jānoformē uzturēšanās atļauja, pagarinot pagaidu aizsardzības statusu.

Ja iepriekš izsniegta uzturēšanās atļauja, pārvaldē jāizsniedz ceļošanas dokumenta kopija un aizpildīts brīvas formas pieteikums. Taču, ja iepriekš izsniegta vīza, kuras termiņš ir beidzies, nepieciešams iesniegt ceļošanas dokumenta kopiju un uzturēšanās atļaujas pieteikuma anketu.

Būtiski ņemt vērā, ka, ja Ukrainas iedzīvotājam ir arī Krievijas vai Baltkrievijas pilsonība, vienlaikus ar iepriekš minētajiem dokumentiem ir jāiesniedz papildu anketa valsts kompetentajām iestādēm.

Vienlaikus pārvalde atgādina, ka Ukrainas iedzīvotājiem, kas bēg no kara savā valstī, ierodoties Latvijā, ir jāpieprasa pirmreizējais pagaidu aizsardzības statuss, kas tiek piešķirts uz diviem gadiem.

Svarīgākais