Latvija iestājusies jaunā aliansē; kāds no tā valstij būs ieguvums?

© unsplash.com

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma likumu, ar kuru apstiprina Latvijas dalību Starptautiskajā enerģētikas aģentūrā.

Latvijas būtiskākie ieguvumi no dalības aģentūrā būs lielāka nacionālā drošība, tostarp energoresursu nodrošinājums krīzes gadījumā, iespēja piedalīties lēmumu pieņemšanā un enerģētikas politikas interešu aizstāvēšanā ne tikai kopā ar Eiropas Savienības dalībvalstīm, bet arī valstīm ar globālu ietekmi uz enerģētikas politiku pasaulē, akcentē Klimata un enerģētikas ministrija.

Tāpat aģentūras dalībvalstīm ir nodrošināta piekļuve spēcīgai analīzes un plānošanas komandai, kas sniedz prognozes un datus visos enerģētikas sektoros, kā arī rekomendācijas, un piekļuve politiku un piemēroto pasākumu datu bāzei.

Starptautiskās enerģētikas aģentūras misija, sadarbojoties valdībām un komersantiem, ir attīstīt drošu un ilgtspējīgu enerģētikas nākotni. Šobrīd tajā ir 31 dalībvalsts, to skaitā arī Igaunija un Lietuva. Aģentūras dalībvalstis aptver 80% no pasaules enerģijas patēriņa.

Uzaicinājumu pievienoties Starptautiskajai enerģētikas aģentūrai Latvija saņēma 2022.gada rudenī.

Latvijā

Valsts kanceleja (VK) sadarbībā ar Satiksmes ministriju (SM) līdz 18.oktobrim pagarinājusi pieteikšanos konkursam uz VAS "Latvijas pasts" padomes locekļa amatu ar kompetenci pasta pakalpojumu sniegšanas jomā, uzņēmumu un komandas vadībā, iesaistīto pušu vadībā, liecina informācija Valsts kapitālsabiedrību pārvaldības mājaslapā.

Svarīgākais