Zatlers tiksies ar Ārvalstu investoru padomi

19. un 20. maijā notiks ikgadējā Latvijas augstāko amatpersonu un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) augsta līmeņa tikšanās, kuras ietvaros ārvalstu investori tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru un Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, lai pārrunātu Latvijas ekonomikas aktualitātes –makroekonomisko situāciju un nodokļu administrācijas uzlabošanu, publiskā iepirkuma procedūras, finanšu tirgus attīstību, kā arī transportu un loģistiku kā svarīgu nozari Latvijas konkurētspējas uzlabošanai.

19. maijā ĀIPL tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru un Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) pārstāvjiem, lai pārrunātu makroekonomikas un investīciju vides aktualitātes, nākotnes attīstības tendences un nepieciešamās reformas.

19. maija pēcpusdienā Rīgas Ekonomikas augstskolā notiks paneļdiskusija „Latvijas jaunā realitāte: Vai demogrāfiskie un fiskālie ierobežojumi ietekmēs strukturālās reformas?”, kuras mērķis ir rosināt sarunu par tautsaimniecības attīstību, izglītības sistēmu, kā arī labklājības un veselības aprūpes sistēmām valsts demogrāfiskās situācijas kontekstā. Diskusijas ietvaros ar Dānijas reformu īstenošanas pieredzi iepazīstinās ĀIPL augsta līmeņa tikšanās īpašais viesis – Orhūsas universitātes ekonomikas profesors Klauss Vastrups, kurš no 1987. līdz 1993. gadam vadīja Dānijas Ekonomikas padomi, bet no 1995. līdz 2002. strādāja Dānijas Ārpolitikas institūta valdē.

20. maijā notiks padomes augsta līmeņa tikšanās ar Ministru kabinetu, kuru vadīs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Ārvalstu investoru padomes Latvijā augsta līmeņa tikšanās goda līdzpriekšsēdētājs, GE Money Bank mātes uzņēmuma General Electric Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona prezidents Hans Enoksons.

Tikšanās laikā ieskatu Latvijas pašreizējā ekonomiskajā situācijā sniegs Ekonomikas ministrs Artis Kampars un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, savukārt ĀIPL pārstāvji iepazīstinās ar savu redzējumu par aktualitātēm un iespējamiem uzlabojumiem valsts ekonomikā.

Latvijas valdības un ĀIPL augsta līmeņa tikšanās notiek kopš 1999. gada. Valdības un ārvalstu investoru dialoga mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi un sekmēt ārvalstu investīcijas Latvijā. Latvijas valdības un ĀIPL ikgadējās sanāksmēs piedalās ministri, augstākās amatpersonas un Ārvalstu investoru padomes Latvijā biedru uzņēmumu augstākie vadītāji, kuri pārrauga ārvalstu investīcijas Latvijā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.