E.Ratnieks uzdod Īpašumu departamentam izvērtēt nomas maksas paaugstināšanu Olimpiskajam sporta centram

© Ģirts Ozoliņš/MN

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks, reaģējot uz Olimpiskā sporta centra publiski pausto informāciju par zemes nomas maksas būtisku paaugstināšanu, vērsies pie atbildīgā domes Īpašumu departamenta ar aicinājumu meklēt risinājumu nomas maksas nepalielināšanai, informē Rīgas dome

"Bērnu un pieaugušo sports ir viena no Rīgas prioritātēm, tāpēc esmu vērsies pie domes Īpašumu departamenta vadības ar aicinājumu skaidrot situāciju un meklēt kopīgi risinājumus, lai tarifa izmaiņas ir samērīgas un stājas spēkā atbilstošā laika periodā, jo tas ietekmē visus, kas trenējas šajā sporta centrā. Šajā modelī ir iesaistīta arī valsts puse - jāsaprot, kāda ir tās loma," uzsvēra Rīgas vicemērs E. Ratnieks.

Ratnieks norāda, ka šobrīd ir svarīgi saprast vai pastāv iespēja nemainīt nomas maksu un ja tomēr tas ir jāmaina vai pastāv kādas alternatīvas, lai pieaugums būtu atbilstošs situācijai un bērnu un pieaugušo iespējām sportot un trenēties.

Ratnieks ieplānojis arī rīkot visu iesaistīto pušu tikšanos, lai kopīgi meklētu pieņemamu risinājumu.

Latvijā

Polijā nevalstiskā organizācija iesūdzējusi tiesā prezidentu Andžeju Dudu saistībā ar izteikumiem par pretrunīgus vērtējumus izsaukušo filmu "Zaļā robeža", kurā apskatīta situācija uz Polijas-Baltkrievijas robežas, kur Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko izvērsis hibrīdkara operāciju, cenšoties Eiropas Savienībā (ES) iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu.