Prezidents iestājas par atbalstu reģionālajiem medijiem

© Dmitrijs Suļžics/MN

Būtu jāturpina sniegt atbalsts reģionālajiem medijiem, lai reģionu iedzīvotājiem nodrošinātu pieeju kvalitatīvam saturam par sabiedriski nozīmīgiem notikumiem, pirmdien tiekoties ar kultūras ministri Agnesi Lāci (P), uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, tikšanās laikā puses pārrunāja Kultūras ministrijas (KM) prioritātes 2025.gadam, tostarp darbu pie XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sagatavošanas un svētku tradīcijas ilgtspējas nodrošināšanas.

Tāpat Rinkēvičs un Lāce pārrunāja ar mediju politiku saistītus jautājumus, kā arī projekta "Liepāja 2027 - Eiropas kultūras galvaspilsēta" programmas sagatavošanas gaitu.

Sarunas laikā Valsts prezidents pauda gandarījumu par piešķirto papildu finansējumu Dziesmu un deju svētku kolektīvu vadītāju atalgojuma palielināšanai.

LETA jau rakstīja, ka valdība 24.septembrī konceptuāli atbalstīja Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku māksliniecisko kolektīvu vadītāju atalgojuma reformas sākšanu.