Glābējiem jau sākusies peldētāju glābšanas sezona

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 187 izsaukumus. Kopumā dzēsti 146 ugunsgrēki un veikti 20 glābšanas darbi.

Siltā laika ietekmē atkal ir palielinājies diennaktī reģistrēto kūlas ugunsgrēku skaits. Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji kopumā ir dzēsuši 66 kūlas ugunsgrēkus. Sestdien, 7.maijā, atkal dega Spilves pļavas 15ha platībā, savukārt svētdien, 8.maijā, Spilves pļavas dega 40 ha platībā.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD ugunsdzēsēji glābēji veikuši 20 glābšanas darbus. Sestdien, plkst. 21:08, VUGD saņēma informāciju, ka Liepājas ezerā atrodas laiva, kura netiek krastā. Glābēji ar laivas palīdzību nokļuva līdz ezerā esošajai laivai, kurai bija beigusies degviela, un to ar visiem pasažieriem aizvilka līdz krastam. Laivā atradās divi vīrieši, sieviete un divgadīgs bērns. Viņi visi tika nodoti mediķiem.

Vakar, plkst. 17:19, VUGD saņēma kāda satraukta garāmgājēja zvanu, ka divi jaunieši Salacgrīvā ir nolekuši no Salacas tilta upē. Ar laivas palīdzību ugunsdzēsēji glābēji nokļuva līdz apmēram 25 gadus vecajiem jauniešiem, kuri paši saviem spēkiem vairs nespēja tikt līdz krastam, iecēla tos laivā. Savukārt svētdien, 20:26, VUGD saņēma informāciju, ka Bauskā pie tilta pār Mūsas upi no kraujas ir nokritusi sieviete. Ugunsdzēsēji glābēji sievieti uznesa augšā un nodeva mediķiem.