JV rosina izmaiņas, kādā laikā atvērt vēlēšanu iecirkņus iepriekšējās balsošanas dienā

© Dmitrijs Suļžics / F64

Partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) Saeimas frakcija rosina vēlēšanu iepriekšējās balsošanas piektdienā iecirkņu darba laiku noteikt no plkst.15 līdz 18.

Saeimas lielākā frakcija sākotnēji iebilda Centrālās vēlēšanas komisijas (CVK) izstrādātajiem grozījumiem Pašvaldību domes vēlēšanu likumā, kas tostarp paredz no nākamā gada pašvaldības vēlēšanām ieviest jaunas vēlēšanu zīmes, taču likumprojektu atbalstīja pirmajā lasījumā. Likumprojektā precizēti vairāki termiņi un procedūras - vēlēšanu iecirkņu darba laiki un balsošanas kārtība.

CVK priekšlikums paredz, ka piektdienā iecirkņi ir atvērti dienas pirmajā pusē, proti, no plkst.12 līdz 15.

JV savu piedāvājumu pamato ar to, ka iedzīvotāji mēdz piektdienas vakarā pamest pilsētas un doties uz reģioniem, kā arī dati liecinot par pieaugušo iepriekšejās nobalsošanas popularitāti vēlētāju vidū. Partijas ieskatā piedāvātais iecirkņu darba laiks atvieglotu iespēju nobalsot vēlētājiem, kuri pēc darba dienas beigām dodas brīvdienās uz citu pašvaldību.

Latvijā

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls ("FinCEN") paziņojums par sankciju pret "ABLV Bank" atcelšanu ir nozīmīgs un svarīgs solis Latvijai, kas palīdzēs piesaistīt jaunas investīcijas, aģentūrai LETA sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.