BENU Aptieka sveic Starptautiskajā farmaceitu dienā!

© Publicitātes foto

Farmaceits ir visplašāk pieejamais veselības aprūpes speciālists – visbiežāk tieši farmaceits ir pirmais, pie kā vēršamies ar jautājumiem par veselības problēmām. Ik gadu 25. septembrī tiek atzīmēta Starptautiskā farmaceitu diena. Ko farmaceiti novēl cits citam savos profesionālajos svētkos?

BENU Aptiekas farmaceite Elma Grīnhofa, apbalvojuma “Gada farmaceits 2023” ieguvēja:

“Farmaceita profesija ir mans aicinājums, mana sirdslieta, un es nespēju sevi iedomāties kā citas profesijas pārstāvi. Manuprāt, jebkurā darbā svarīga ir sajūta, ka esi tieši tur, kur tev jābūt, un dari to, ko mīli. Būt par farmaceitu - tā ir mīlestība pret savu profesiju, atbildība, līdzcietība un precizitāte darbā ar aptiekas apmeklētājiem, kā arī nebeidzama sevis pilnveidošana, lai iegūtu jaunas zināšanas par medikamentiem, modernākajām zāļu gatavošanas tendencēm un farmācijas tendencēm kopumā. Farmaceita profesija ir ļoti daudzveidīga, un katra diena izvēršas citādāka, tādēļ neiestājas rutīna un darbs nav nogurdinošs vai garlaicīgs.

Ko es novēlu kolēģiem - farmaceitiem? Pirmkārt, es vēlētos pateikt PALDIES visiem farmaceitiem un farmaceita asistentiem par ieguldīto darbu, sirsnību, atsaucību un sirdsatdevi, palīdzot pacientiem! Starptautiskajā farmaceitu dienā es vēlētos novēlēt neizsīkstošu enerģiju, nebeidzamas darba spējas, spēju koncentrēties, vēlmi attīstīties, mācīties, izzināt un palīdzēt! Kā arī veselību, jo ikdienas skrējienā bieži vien, paši vēloties palīdzēt citiem, aizmirstam par sevi! Lai katra diena nāk ar smaidu, motivāciju un saulainu noskaņojumu!”

BENU Aptiekas farmaceite Evita Tetere, apbalvojuma “Gada farmaceits 2022” ieguvēja:

Manuprāt, farmaceita profesija - tā ir mīlestība pret cilvēkiem un darbu un maksimāla atdeve tam, ko tu dari. Šī ir profesija, kura iedvesmo un sniedz lielu gandarījumu par paveikto, jo dod iespēju padarīt kāda cilvēka ikdienu labāku, uzlabot viņa dzīves kvalitāti.

Man patīk izaicinājumi, ko sniedz farmaceita darbs, farmaceitiskā aprūpe, kurā liela nozīme ir spējai saprast klientu vajadzības un sagatavot maksimāli labāko, piemērotāko piedāvājumu. Laba rezultāta pamatā ir nenogurstoša personiskā izaugsme, pozitīva domāšana un optimisms. Savukārt veiksmīga saskarsmes atslēga ir spēja saprast sevi un citus.

Novēlējums farmaceitiem? Ņemot vērā mūsu ļoti aktīvo un dinamisko ikdienu, novēlu visiem farmaceita profesijā strādājošajiem nezaudēt savas iekšējās pamatvērtības, kuru iedvesmoti mēs darām šo atbildīgo un sabiedrībai ļoti nepieciešamo darbu! Novēlu visiem nenogurstošu cilvēku mīlestību, ticību sev un pārliecību it visā, ko darām!

Liels paldies farmaceitiem un farmaceita asistentiem par sirsnību un nozīmīgo darbu, ko darāt!

Par darba un prakses iespējām BENU Aptiekās vairāk lasiet Benu.lv karjeras sadaļā.

Latvijā

Būvniecības nozares ģenerālvienošanās komitejā piektdien pārskatīta minimālā alga nozarē, paredzot, ka no 2025.gada 1.janvāra minimālā alga būvniecībā nodarbinātajiem būs 1050 eiro mēnesī vai 6,29 eiro stundā, aģentūru LETA informēja Latvijas Būvniecības nozares arodbiedrības (LBNA) pārstāvji.

Svarīgākais