Ar Lauku atbalsta dienesta līdzfinansējumu "Getliņi eko" sāk saules paneļu izbūvi

© Ketija keita Krastiņa

Atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotāja SIA "Getliņi eko" sākta saules paneļu izbūve atkritumu poligona teritorijā, liecina uzņēmuma mājaslapā publiskotā informācija.

Projekta kopējās izmaksas ir gandrīz 266 000 eiro, no kuriem 50% līdzfinansē Lauku atbalsta dienests.

Poligona infrastruktūra jau ir piemērota saules paneļu parka, izbūvei un būvniecības darbus plānots noslēgt līdz šā gada nogalei, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Uzņēmuma valdes loceklis Imants Stirāns vēsta, ka uzņēmums šobrīd pēta iespējas tuvākajā nākotnē poligonā iegūto enerģiju pārvērst ūdeņradī.

Uzņēmuma publiskotā informācija liecina, ka projekta realizācija ir daļa no uzņēmuma ilgtermiņa stratēģijas īstenot mūsdienīgu un resursefektīvu atkritumu apsaimniekošanu, enerģijas ieguvi un veicināt sabiedrības informētību un izpratni par resursu ilgtspējīgu izmantošanu un aprites ekonomiku.

Projekts paredz 300 kilovatu saules enerģijas jaudas uzstādīšanu uz uzņēmuma teritorijā esošo atkritumu kalnu nogāzēm. Izvēlētais risinājums ir efektīvs zemes resursu izmantošanas veids, kā arī apvieno atkritumu apsaimniekošanu un atjaunojamās enerģijas ražošanu, vēstīts uzņēmuma mājaslapā.

Jau ziņots, ka "Getliņi eko" pagājušajā gadā strādāja ar 48,911 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 2,1% - līdz 2,751 miljonam eiro.

"Getliņi eko" reģistrēta 1997.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 6 008 569 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Kompānijas kapitālā 97,7% pieder Rīgas domei, bet 2,3% - Ropažu novada domei.

Latvijā

Pasaulē ir būtiski palielināt finansējumu klimata pārmaiņu jomā īpaši tām valstīm, kurām jūru līmeņa celšanās rada vissmagāko slogu, ANO Ģenerālās asamblejas plenārsēdē par jūras līmeņa celšanās radīto eksistenciālo draudu novēršanu uzsvēris Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Svarīgākais