Vagonos ar sausā piena kravām konstatē ievērojamu daudzumu kontrabandas preču

© Vladislavs Proškins

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, kontrolējot kravas vilcienus, kas iebrauca Latvijā no Baltkrievijas, novērsušas 9508 paciņu jeb 190 160 cigarešu kontrabandu, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.

Cigaretes bija paslēptas dzelzceļa konteineros starp maisiem ar sauso pienu.

Otrdien, 24.septembrī, pamatojoties uz kravas vilciena sastāva skenējuma attēlu analīzi, muitas amatpersonas Daugavpils preču stacijā veica padziļināto kontroli vagonam, ar kuru no Baltkrievijas bija ievesta sausā piena krava.

Atverot konteineru, muitas amatpersonas konstatēja, ka vizuāli krava atbilst pavaddokumentiem. Daļēji izkraujot preces, atklājās, ka starp papīra maisiem ar sauso pienu ir paslēpti caurspīdīgā polietilēna plēvē ietīti iepakojumi ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemti 80 000 cigarešu jeb 4000 paciņu cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt svētdien, 22.septembrī, Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, muitas kinologs ar tabakas meklēšanas darba suni vienā no vagoniem identificēja iespējamo kontrabandas cigarešu slēptuvi. Turpinot kontroli, muitas amatpersonas konstatēja, ka vagonā zem papīra maisiem ar sauso pienu ir paslēptas cigaretes "NZ Gold". Kopā konteinerā atradās 60 000 cigarešu jeb 3000 paciņu cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Šogad 19.septembrī Daugavpils preču stacijā, veicot no Indras muitas kontroles punkta novirzītā konteinera padziļināto kontroli, muitas amatpersonas konstatēja, ka kravā starp maisiem ar sauso pienu ir slēpti iepakojumi ar "NZ Gold" cigaretēm. Kontroles rezultātā izņemti 50 160 cigarešu jeb 2508 paciņas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Kopējā valsts budžetā nesamaksātā nodokļu summa par konstatētajām cigaretēm ir aptuveni 44 000 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes - tabakas izstrādājumu kontrabandu ievērojamā apmērā, visos gadījumos lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesu sākšanu.

Svarīgākais