Uz iluzionistu konkursu "Magic Mania - Fairytale" ieradīsies arī pasaules zvaigzne "Topas"

© Ģirts Ozoliņš/MN

Rīgā, viesnīcā "Radisson Blu Latvija", Elizabetes ielā 55, 11.oktobrī plkst.20 notiks starptautiskais iluzionisma konkurss "Magic Mania - Fairytale", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Laura Vīgante.

Iluzionistu Pecolli vadītais konkurss "Magic Mania - Fairytale" kopā pulcēs deviņus iluzionistus no sešām pasaules valstīm un sacentīsies par augstāko titulu un prestižām balvām.

Iluzioniste Dace Pecolli norāda, ka šī gada "Magic Mania" tēma "Pasaka" skatītājus aizvedīs ceļojumā burvju pasaulē, kur pasaku elementi saplūdīs ar mūsdienu iluzionisma mākslu. Ir izstrādāta programmu, kas aizraušot skatītājus un ļaus iegrimt pasaku maģijā.

"Lai nodrošinātu augstākās klases izpildījumu, šogad rūpīgi atlasījām tikai pašus talantīgākos un oriģinālākos iluzionistus no visas pasaules. Pasākuma zvaigzne būs vācu iluzionists "Topas". Viņš ir ne tikai viens no jaunākajiem pasaules čempioniem burvju mākslā, bet arī vienīgais, kurš šo titulu izcīnījis divas reizes," pauda Dace Pecolli.

Iluzionisma sacensību dalībnieku sniegumu vērtēs profesionāla žūrija, kuru vadīs Iluzionisma teātra un muzeja "Mystero" dibinātājs Enriko Pecolli. Viņa komandā būs pasaulē atzīti iluzionisti: "Topas" no Vācijas, Mantas Žmuidinavičius no Lietuvas, Salvatore Rapučilo un Džovanni Valpreda no Itālijas. Līdztekus iluzionistiem, dalībniekus vērtēs dziedātāja Grēta Grantiņa.

Arī šī gada konkursā savā starpā sacentīsies deviņi iluzionisti no dažādām valstīm: Latvija, Itālija, Argentīna, Koreja, Vācija, Zviedrija. Latviju konkursā pārstāvēs Vācijā dzīvojošā latviete Žanna Nimčika, kura ir absolvējusi Kijevas Varietē un cirka akadēmiju, kā arī 2013.gadā burvju konvencijā Ukrainā viņu atzina par labāko iluzionisti. Konkursā Žanna demonstrēs otro senāko burvju triku pasaulē franču stilā.

Svarīgākais