Aizsardzības ministrija izdevusi pavēstes 12 VAD iesaucamajiem jauniešiem

© Dmitrijs Suļžics/MN

Aizsardzības ministrija izdevusi pavēstes 12  Valsts aizsardzības dienestā iesaucamajiem jauniešiem, aicinot viņus ierasties uz veselības pārbaudi, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Šāda pārbaude ir obligāta, lai pārliecinātos par veselības stāvokļa atbilstību Valsts aizsardzības dienestam.

Par veselības pārbaudes norises datumu un laiku jauniešus aicina vienoties līdz 8.oktobrim, sazinoties pa tālruni 1827 vai rakstot uz epastu "VAD@klustikaravirs.lv", pēc kā iesaucamais tiks iepazīstināts ar pavēstes pilnu tekstu.

Iepriekš vēstījām, ka par neierašanos uz veselības pārbaudi pavēstē norādītajā vietā un laikā bez attaisnojoša iemesla Militārā policija ir piemērojusi administratīvo sodu 91 valsts aizsardzības dienestā iesaucamajam, aģentūra LETA uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Administratīvā atbildība par neierašanos uz veselības pārbaudi pavēstē norādītajā laikā ir brīdinājums vai naudas sods līdz 350 eiro. Piemērotie sodi atšķiras, taču nevienam no iesaucamajiem nav piemērots naudas sods, kas pārsniegtu 50 eiro.

Administratīvā soda piemērošana neatbrīvo no pienākuma veikt veselības pārbaudi, iesaucamie tiek pārcelti uz nākamo iesaukumu, norādīja ministrijā.

Latvijā

No nākamā mācību gada varētu aizliegt izmantot mobilos tālruņus skolās 1.- 6.klašu skolēniem, ja vien tie nebūs nepieciešami mācību priekšmeta programmas apgūšanai, šādus grozījumus Izglītības likumā šodien atbalstīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.