Apkopoti aizliegtie pārtikas preču tirdzniecības prakses veidi

© Romāns Kokšarovs / F64

Konkurences padome (KP) šogad 17.oktobrī tiešsaistes seminārā "Kas jāzina, sadarbojoties ar ražotāju un piegādātāju?" informēs par aizliegtiem pārtikas preču tirdzniecības prakses veidiem piegādātāja un pircēja sadarbībā, liecina informācija KP tīmekļvietnē.

Tāpat seminārā tiks detalizēti stāstīts par tirdzniecības praksi, kas ir atļauta, ja vien starp piegādātāju un pircēju pastāv iepriekš noslēgta skaidra un nepārprotama rakstveida vienošanās.

KP arī informēs par tiesību principiem, kas jāievēro savstarpējā sadarbībā starp piegādātāju un pircēju, kā arī par praktiskiem padomiem un piemēriem pircējiem, lai veicinātu godīgu tirdzniecības praksi, kas galvenokārt izriet no nesen veiktām Konkurences padomes tirgus uzraudzībām.

Seminārs notiks 17.oktobrī plkst.11.

KP aicina semināram pieteikties pārtikas preču vairumtirgotājus, mazumtirgotājus un citus lauksaimniecības vai pārtikas preču pircējus.

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais