"Latvenergo" daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmai pieteikušies 217 cilvēki

© F64

Nedēļu pēc pieteikšanās sākuma uz daudzbērnu ģimenēm paredzēto atbalstu no "Latvenergo" - papildus 2400 kWh par STARTA tarifu (8,25 sant/kWh) – iesniegumus pabalsta saņemšanai ir aizpildījuši 217 cilvēki. Turklāt, vairākums to ir izdarījis, izmantojot autorizāciju caur internetbanku. Tikai 69 no visiem pieteikumu iesniedzējiem to ir veikuši klātienē Latvenergo Klientu apkalpošanas centros.

Potenciālie atbalsta pretendenti tiek aicināti izmantot ērtāko un ātrāko pieteikšanās veidu, izmantojot internetu. Lai pieteiktos atbalstam elektroniski, nepieciešams apmeklēt mājaslapu www.latvenergo.lv, un atvērt autorizēšanās lapu, nospiežot uz attiecīgo banneri. Pēc tam nepieciešams identificēt sevi kā izvēlētās internetbankas klientu. būtiski, lai pieteikuma aizpildītājam ir noslēgts līgums ar Latvenergo.

Pirmajiem pieteikumu iesniedzējiem atbilde tiks sniegta jau nākamnedēļ, pēc datu salīdzināšanas ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem par pieteicēja ģimenes statusu. Tāpat tiks pārbaudīts, vai atbalstam nav pieteicies otrs no vecākiem. Nākamo pieteikumu iesniedzēju aizpildītās anketas tiks izskatītas augstākais septiņu dienu laikā.

Šobrīd vēl tiek paplašināts to internetbanku klāsts, no kurām būs iespējams autorizēties atbalsta saņemšanai. Pašlaik autorizēšanās iespēja jau pastāv Swedbank un Nordea klientiem, savukārt SEB bankas, Latvijas Krājbankas, CITADELE bankas un NORVIK internetbankas klienti pieteikties atbalstam varēsiet sākot no 11.maija.

Pieteikties atbalstam daudzbērnu ģimenes varēs līdz augusta beigām.

Atbalsta programmas ietvaros daudzbērnu ģimenēm no AS „Latvenergo” puses tiks piešķirtas papildu 2400 kWh, par kurām varēs norēķināties par STARTA tarifu (T1 – 0.0825Ls/kWh). Tātad kopumā šīs ģimenes par 3600 kWh patēriņu gada laikā varēs norēķināties par STARTA tarifu, kas atbilst iepriekšējam tarifam. Papildu 2400 STARTA kWh varēs tikt piemērotas ne tikai T1, bet arī citiem mājsaimniecību tarifiem – T2 un T3. Lai daudzbērnu ģimene var pretendēt uz atbalsta saņemšanu, tai ir jāatbilst diviem nosacījumiem: ģimenē ir trīs vai vairāk bērnu vai aizbilstamo līdz 18 gadu vecumam; daudzbērnu ģimenes pārstāvim, kas piesakās atbalsta saņemšanai, jābūt noslēgtam elektroenerģijas piegādes līgumam ar AS „Latvenergo”.