"ReRe Būve" tiesā apstrīd Nodrošinājuma valsts aģentūras līguma uzteikumu VUGD depo būvniecības lietā

© pixabay.com

SIA "ReRe Būve" (Būvnieks) informē, ka sakarā ar Nodrošinājuma valsts aģentūras (NVA) nepamatoto rīcību, vienpusēji pārtraucot Līgumu, Būvnieks ir vērsies tiesā savu tiesību un likumisko interešu aizsardzībai, tajā skaitā lūdzot tiesai pagaidu aizsardzību pret šāda NVA prettiesiska lēmuma izraisītajām sekām, informē.

Ekonomisko lietu tiesa, apmierinot Būvnieka pieteikumu par pagaidu aizsardzību, vienlaicīgi ir atzinusi, ka NVA rīcība, vienpusējā kārtā atkāpjoties no līguma, pirmšķietami ir prettiesiska, kā arī NVA aprēķinātais līgumsods nesamērīgs, jo vairākkārt pārsniedz atlikušo veicamo darbu summu.

Ilūkstes objektā darbi ir izpildīti par 96,52% no kopējās būvdarbu vērtības, savukārt Dagdas objekts uz šodienu ir gatavs nodošanai ekspluatācijā par 99%, tādēļ Būvnieks savu aicinājumu NVA konstruktīvu risināt domstarpības ārpus tiesas uztur spēkā. Šāda pieeja joprojām ir racionālākais un sabiedrības interesēm atbilstošākais iespējamais risinājums, jo tā rezultātā ir iespējama visu darbu pabeigšana un objektu nodošana ekspluatācijā vēl šogad, kā arī netiktu papildus tērēti valsts finanšu līdzekļi tiesvedībai un netiktu pārmaksāts par atlikušo darbu izpildi.