Līdz decembra sākumam jāizvieto luminiscējošas zīmes patvertņu apzīmēšanai

© Depositphotos

Valdība otrdien nolēma, ka ministrijām un pašvaldībām līdz decembra sākumam jāizvieto luminiscējošas zīmes patvertņu apzīmēšanai.

Finanšu ministrijai no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirs finansējumu 2024. gadā ne vairāk kā 32 340 eiro zīmju iegādei.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) nesen paziņoja, ka VUGD amatpersonas turpina valsts un pašvaldību ēku pagrabu un pagrabstāvu apsekošanu, lai novērtētu to atbilstību patvertņu vajadzībām. Līdz augusta vidum, pārbaudot 1911 objektu, secināts, ka pilnībā patvertnes vajadzībām atbilst 259 jeb 13,5% objektu un daļēji atbilst 818 jeb 42,8%. Šajos objektos var ietilpt 373 000 cilvēku.

Tā kā valsts un pašvaldību pagrabu un pagrabstāvu apsekošanu VUGD amatpersonas veic papildu saviem tiešajiem dienesta pienākumiem, plānots, ka apmēram 4500 apzināto objektu apsekošana noslēgsies novembra sākumā.

Jau ziņots, ka grozījumi Civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas likumā paredz, ka patvertnes tiek iedalītas trīs kategorijās.

Svarīgākais