Ēķis atklāj, kura ir drošākā vieta Latvijā kara gadījumā

© Ekrānšāviņš

Latvijā ir izstrādāts digitālais buklets "72 stundas": Kā rīkoties krīzes gadījumā". Bukletā minēta arī informācija par to, kas jāsagatavo somai, kuru izmantot krīzes situācijā.

Producents, režisors Andrejs Ēķis raidījumā "Preses klubs" šajā sakarā ir tiešs - viņu kaitina nemitīgās runas par 72 stundu somu. Viņaprāt, daudz svarīgāks ir kas cits. "Ja mēs aiziesim uz vietējo pašvaldību, vai viņi mācēs atbildēt, kur mums jāiet krīzes gadījumā, kāds ir evakuācijas plāns. Daudzās pašvaldībās nezinās, ko teikt. Vai kāds var skaidri pateikt, kur būs mums jādodas? Tā vietā tikai runā par šo somu. Bet es gribu zināt, kam prasīt padomu krīzes situācijā, kur jāiet. Nemitīgi taujājot militāristiem, vismaz ieguvu vienu atbildi - kara gadījumā visdrošākā vieta ir Kurzeme. Tur arī nav stratēģisku objektu."

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais