Aptauja: Latvijā 65% autovadītāju vismaz vienreiz bijuši iesaistīti ceļu satiksmes negadījumā

© Depositphotos

Latvijā 65% autovadītāju vismaz vienreiz bijuši iesaistīti ceļu satiksmes negadījumā, liecina "Carlsberg 0.0 atbildīgas braukšanas indeksa" aptaujas rezultāti.

Tostarp 34% autovadītāju negadījumā bijuši iesaistīti vienreiz, 30% autovadītāju - dažas reizes, bet 1% - vairāk nekā nekā piecas reizes.

Aptaujā secināts, ka sievietes ceļu satiksmes negadījumos bijušas iesaistītas gandrīz divas reizes retāk, jo 47% sieviešu nekad nav iekļuvušas satiksmes negadījumos, bet vīrieši šādu atbildi sniedza 25% gadījumu. Savukārt dažas reizes negadījumos bijuši iesaistīti 41% vīriešu un 17% sieviešu.

Komentējot biežāko ceļu satiksmes negadījumu iemeslu, gandrīz trešdaļa jeb 32% autovadītāju norādījuši, ka tā ir nepietiekama koncentrēšanās uz ceļu un nodarbošanās ar blakus lietām pie stūres. Tikmēr 17% autovadītāju norādīja, ka tas ir slikts ceļu stāvoklis vai slikti apgaismotas brauktuves, bet 14% - laikapstākļi. Vienlaikus 33% gadījumu autovadītāju atzīmēja, ka tas ir cits iemesls, piemēram, uz ceļa izskrējis dzīvnieks vai agresīva braukšana, 4% gadījumu - ātruma pārsniegšana, bet 1% - alkohola lietošana.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais