Atklāj jaunas detaļas par to, kā prokremliskais aktīvists Bukains nolaupīja savu meitu

© F64

Prokremliskajam aktīvistam Staņislavam Bukainam atbalstu meitas nolaupīšanā, iespējams, snieguši viņa vecāki.

LETA jau ziņoja, ka Valsts policijā ir sākts kriminālprocess par mazgadīga bērna nolaupīšanu un 22.jūlijā Latvijā tika aizturētas divas personas. Viņi atzīti par aizdomās turētajiem nozieguma atbalstīšanā, un tiesa kā drošības līdzekli viņiem piemēroja apcietinājumu.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pastāstīja, ka kriminālprocess par nozieguma atbalstīšanu ierosināts pret bērna tēva vecākiem.

"Pret tēva vecākiem, kuri palīdzēja tēvam nokļūt Krievijā, ar viltu (..) izmantojot saskarsmes tiesības ar bērnu, ir ierosināts kriminālprocess," teica Lībiņa-Egnere.

Jau ziņots, ka par darbību pretvalstiskā organizācijā apsūdzētais Bukains vasaras vidū, ar SUP dēli šķērsojot upi, ne vien aizbēga no Latvijas, bet arī nolaupīja un aizveda uz Krieviju meitu, ar kuras māti ir šķīries.

Latvijas Tieslietu ministrija bērna mātei Hāgas 1980.gada konvencijā noteiktā procesa ietvaros nodeva Krievijas advokāta kontaktus. Pēc advokāta ieteikuma māte ieradās Krievijā, kur saskaņā ar Hāgas konvencijā noteikto procedūru bērns tika nodots viņas aprūpē.

Šonedēļ bērns kopā ar māti atgriezās Latvijā.

Latvijā

Valsts kanceleja rosina liegt valsts amatpersonām savienot darba pienākumus ar amatu speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās, liecina Valsts kancelejas Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai iesniegtais priekšlikums grozījumiem likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".