"Šis nu būtu piemērotāks temats "Kas notiek Latvijā?""; Tukuma novada pašvaldība atklāj vājo punktu likumā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Rit jau trešais kara gads starp Krieviju un Ukrainu. Ir pieņemtas dažādas sankciju paketes, kas ne visos gadījumos strādā, turklāt izrādās, ka Latvijā nav pieņemti lēmumi, kas ierobežotu Krievijas pilsoņu ieplūšanu un labsajūtu mūsu valstī.

Pamatojoties uz situācijā, kurā Tukuma novada pašvaldība bija spiesta piekrist zemes pārdošanai Krievijas pilsonei, jo to paredz likums, pašvaldība lūdz izdarīt grozījumus likumā par zemes privatizāciju lauku apvidos, kas liegtu iespēju iegādāties nekustamo īpašumu Krievijas federācijas pilsoņiem.

Pašvaldība vēstulē Saeimas Tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai uzsver, ka nesen pašvaldībai nācies dot piekrišanu apbūves zemes iegādei Krievijas federācijas pilsonei, kura pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijā saņēmusi aptuveni pirms gada.

Latvijā

Valsts kanceleja rosina liegt valsts amatpersonām savienot darba pienākumus ar amatu speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās, liecina Valsts kancelejas Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai iesniegtais priekšlikums grozījumiem likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".