Palīgstrādnieks uzbruk mājas saimniecei, nozog auto, dokumentus un kredītkarti; sieviete nonāk slimnīcā

© Ģirts Ozoliņš/MN

5. septembrī Valsts policijā saņemta informācija, ka Dienvidkurzemes novada, Kalētu pagastā kādai sievietei nodarīti miesas bojājumi, kā rezultātā viņa nogādāta medicīnas iestādē. No īpašuma tika nozagta automašīna, dokumenti un kredītkarte.

Sadarbībā ar Lietuvas policiju vainīgā persona tika aizturēta Lietuvā, kur uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā. Latvijā uzsākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem, kas kvalificēti kā slepkavības mēģinājums, automašīnas zādzība un sveša maksāšanas līdzekļa nolaupīšana un izmantošana.
Personai ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Aizturētā persona bija palīgstrādnieks, kurš īpašumā veica saimniecības darbus.
Valsts policijas amatpersonas turpina izmeklēšanu kriminālprocesā un izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju nesniegs.

Latvijā

Valsts kanceleja rosina liegt valsts amatpersonām savienot darba pienākumus ar amatu speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās, liecina Valsts kancelejas Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai iesniegtais priekšlikums grozījumiem likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".