Ventspils Izglītības pārvalde aicina pedagogus pieteikties mācību maksas kompensēšanai

© Vladislavs Proškins

Ventspils Izglītības pārvalde aicina pedagogus pieteikties mācību maksas kompensēšanai, aģentūru LETA informēja Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāja Jana Bakanauska.

Lai atbalstītu pedagogu izglītošanos, pedagogiem, kuri strādā Ventspils skolās vai bērnudārzos un amata izpildei nepieciešamo speciālo izglītību iegūst augstākās izglītības iestādē, Ventspils pašvaldība kompensē līdz 30% no gada mācību maksas.

Lai pretendētu uz mācību maksas kompensēšanu, pedagogam ir ne mazāk kā trīs mēnešu darba tiesisko attiecību ilgums Ventspils skolās vai bērnudārzā attiecīgajā specialitātē, izvēlētajai specialitātei jāatbilst izglītības iestādes vajadzībām, ko apliecina izglītības iestādes vadītāja ieteikuma vēstule - rekomendācija.

Lai pretendētu uz mācību maksas kompensāciju, pedagogam Ventspils Izglītības pārvaldē līdz 15.septembrim ir jāiesniedz iesniegums, izglītības iestādes vadītāja ieteikuma vēstule - rekomendācija, kurā tiek norādīta izvēlētās specialitātes atbilstība un nepieciešamība darba pienākumu veikšanai, kā arī pedagoga izaugsmes iespējas, beidzot izvēlēto mācību iestādi, ko iesniedz tie pedagogi, kuriem vēl nav noslēgts līgums. Tāpat ir jāiesniedz mācību maksas samaksu apliecinošs dokuments, papildus var tikt pieprasīta mācību iestādes izziņa, kas apliecina attiecīgās mācību iestādes noteikto mācību maksas apmēru.

Dokumentus var iesniegt klātienē Ventspils Izglītības pārvaldē Raiņa ielā 10, Ventspilī 2.stāvā vai arī elektroniski parakstītus nosūtīt uz e-pastu "vip@ventspils.lv".

Izglītības pārvalde informē, ka 2023.gadā mācību maksa tika kompensēta 26 pedagogiem.