Rēzeknes novada pašvaldība ieguldīs 1,3 milonus eiro kartodroma atjaunošanā

© pixabay.com

Rēzeknes novada pašvaldība, ieguldot 1 337 484 eiro, iecerējusi atjaunot Ančupānu kartodromu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Projekta mērķis ir kartodroma teritorijas labiekārtošana un mūsdienīga aktīvās atpūtas parka ierīkošana, kas pieejama un pielāgota visa vecuma grupu iedzīvotājiem publiskā lietošanā. Ieceri plānots īstenot, lai uzlabotu apkārtējo iedzīvotāju dzīves kvalitāti un nodrošinātu aktīvās atpūtas un sporta nodarbībām drošu vidi.

Projekta kopējās izmaksas ir 1 337 484 eiro, no kurām Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 800 000 eiro, pašvaldības finansējums - 537 484 eiro.

Projekta īstenošanas laikā tiks atjaunots asfaltbetona segums visā kartodroma teritorijā un pielāgota jauna segumu posmu izbūve. Būvdarbu laikā tiks izbūvēti arī ūdensapgādes tīkli, ielas apgaismojums, vide pielāgota biotualešu uzstādīšanai un izbūvēta pašvaldības videonovērošanas sistēma.

Tāpat plānots labiekārtot teritoriju aktīvai atpūtai, tiks izbūvēta virvju trase, aktīvās atpūtas laukums bērniem un pensionāriem, ierīkota velotrase un teritoriju papildinās dažādi izzinoši, izglītojoši, interaktīvi objekti ar emocionālo un sensoru attīstību veicinošiem elementiem un ierīcēm.

Projektu paredzēts realizēt līdz 2026.gada septembra beigām.

Svarīgākais