Mūzikas un mākslas festivāls "Bildes" iepriecinās ar astoņiem koncertiem

© Dmitrijs Suļžics/MN

Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2024" koncerti notiks no 11. oktobra līdz 9. novembrim, pulcējot visdažādāko žanru un vecumu mūziķus, aģentūru LETA informēja festivāla pārstāve Tija Auziņa.

Festivālā būs iespēja apmeklēt astoņus koncertus, kas norisināsies VEF Kultūras pilī un Mūzikas namā "Daile".

Šogad festivāls atzīmē savu 35. pastāvēšanas jubileju. Iepriekšējais festivāls notika 2019. gadā, jo, kā norāda Auziņa, no 2020. gada līdz 2023. gadam dažādu ierobežojošu apstākļu dēļ festivāla rīkotājiem nebija iespējams veidot "Bilžu" muzikālo daļu, tāpēc viņi pievērsās mākslas akcijām.

Mākslas akcijās piedalījās "Bilžu" dalībnieki, kas darināja un dāvināja mākslinieciskotas un personalizētas pastkastītes Latvijas kultūrvietām. Pastkastīšu mākslinieciskošanā tika iesaistīti arī Latvijas iedzīvotāji, kuri piedalījās akcijās "ApGlezno un noBildē savu pastkastīti!" un "Pastkastīte - mājas vizītkarte!".

Auziņa informē, ka šogad skatītāju rindās uz festivālu īpaši aicināti pagājušā gadsimta studentijas pārstāvji - studentu celtnieku vienība un pašdarbības kolektīvu dalībnieki, kultūras aktīvisti un mūziku mīloši studenti, kas bijuši klāt festivāla dzimšanas laikā un tā pirmsākumos Rīgas Politehniskā institūta Studentu klubā, Anglikāņos. Tāpat aicināti arī viņu bērni, mazbērni un mazmazbērni.

Festivālā "Bildes 2024" plānoti koncerti ar plašu un daudzveidīgu koncertprogrammu. VEF Kultūras pilī 11. oktobrī izskanēs "Bilžu" kopprojektu koncerts, 12. oktobrī - koncerts bērniem, 27. oktobrī - "Bilžu" mūziķu un viņu bērnu koncerts, 29. oktobrī - dziesminieku koncerts, 30. oktobrī - Seno Austras bērnu koncerts ar Imanta Kalniņa dziesmu programmu, 8. novembrī - "Bilžu" veterānu koncerts, 9. novembrī - "Bilžu" noslēguma koncerts.

Savukārt Mūzikas namā "Daile" 23. oktobrī notiks blūza koncerts.

Tāpat VEF Kultūras pilī 11. oktobrī, 12. oktobrī un 8. novembrī, 9. novembrī būs skatāma fotoizstāde ""Bilžu" dalībnieku mākslinieciskotās pastkastītes Latvijā 2020-2023".

Svarīgākais