VM gaidīs pašvaldību lēmumus, uz kādiem nosacījumiem tās gatavas valsts ienākšanai Daugavpils slimnīcas pārvaldībā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Veselības ministrija (VM) gaidīs Daugavpils un Augšdaugavas novada pašvaldību lēmumus, uz kādiem nosacījumiem tās gatavas valsts ienākšanai Daugavpils reģionālās slimnīcas pārvaldībā, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Augusta izskaņā veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) un Daugavpils valstspilsētas pašvaldības vadītājs Andrejs Elksniņš paziņoja, ka esot panākta vienošanās par turpmākajiem juridiskajiem soļiem saistībā ar valsts līdzdalību slimnīcas pārvaldībā. Cik liela daļa slimnīcas kapitālā varētu nonākt valstij un uz kādiem nosacījumiem, pagaidām nav detalizēti atklāts.

VM norāda, ka pēc pašvaldību lēmumu un piedāvājumu saņemšanas tiks veikta to izvērtēšana, un pēc tam ministrija būs gatava vērsties Ministru kabinetā, lai lemtu par valsts dalību slimnīcas pārvaldībā.

SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" ir stratēģiski nozīmīga ārstniecības iestāde, tāpēc ir svarīga slimnīcas darbības nepārtrauktības nodrošināšana un pakalpojumu pieejamība Latgales reģiona iedzīvotājiem, uzsver VM.

VM apgalvo, ka tas ļautu nodrošināt arī ciešāku klīnisko universitātes slimnīcu un reģionālā līmeņa slimnīcu sadarbību un integrāciju, veicinot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, kā arī kvalitātes un efektivitātes uzlabošanu iedzīvotājiem visā valsts teritorijā.

Jau vēstīts, ka VM ir kapitāldaļu turētāja 13 ārstniecības iestādēs.

Pagājušajā gadā, publiski izskanot informācijai par Daugavpils slimnīcas finansiālajām grūtībām, Daugavpils domes priekšsēdētājs Elksniņš izteica viedokli, ka valstij būtu jāpiedalās lielajās slimnīcās kā īpašniecei.

Savukārt Augšdaugavas pašvaldības izpilddirektors, slimnīcas kapitāldaļu turētājs Pēteris Dzalbe izteicās, ka valstij esot jāuzņemas pilna atbildība par veselības aprūpes jomu.

VM apsver iespēju valstij pārņemt reģionālās slimnīcas, lai uzlabotu slimnīcu sadarbību gan valsts, gan reģionālajā līmenī, teikts ministrijas informatīvajā ziņojumā par veselības aprūpes stacionāro pakalpojumu pārvaldības attīstību un pilnveidi.

Svarīgākais