Lepojamies! Druvas vidusskolas absolvents Starptautiskajā informātikas olimpiādē izcīnījis zelta medaļu

© Ģirts Ozoliņš/MN

Druvas vidusskolas absolvents Ansis Gustavs Andersons Starptautiskajā informātikas olimpiādē izcīnījis zelta medaļu, informē Valsts izglītības satura centrs.

36.Starptautiskajā informātikas olimpiādē, kas no 1. līdz 8.septembrim notiek Aleksandrijā, Ēģiptē, Latviju pārstāv Andersons, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas absolvents Edvards Freimanis, Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolas absolvents Adriāns Piliksers un Rīgas Rīnūžu vidusskolas absolvents Andrejs Piroženoks. Komandas vadītājs ir Latvijas Universitātes (LU) Matemātikas un informātikas institūta pētnieks Mārtiņš Opmanis.

Kā norāda VISC, Andersons ir ieguvis trīs zelta medaļas valsts informātikas olimpiādēs, tostarp šogad 37.Informātikas valsts olimpiādē. Andersons Latviju Starptautiskajā informātikas olimpiādē pārstāv kopš 2021.gada un ieguvis bronzas, sudraba un šogad arī zelta medaļu.

VISC uzsver, ka Andersons ir guvis panākumus arī citās Latvijas olimpiādēs. Piemēram, 2023./2024.mācību gadā ieguvis I pakāpes diplomu matemātikā, atzinību valsts Ģeogrāfijas olimpiādē un atzinību valsts Fizikas olimpiādē.

Andersons ir absolvējis Druvas vidusskolu un iestājies 1.kursā Latvijas Universitātē studēt datorzinātnes.

Par augstiem sasniegumiem pērn starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs Andersons arī apbalvots ar Ministru kabineta Diplomu un naudas balvu. Viņš tika apbalvots par iegūto 3.vietu starptautiskajā matemātikas olimpiādē un 2.vietu starptautiskajā informātikas olimpiādē.

Svarīgākais