Siliņa: Stāvot plecu pie pleca viens ar otru, esam spēks, kas spēj mainīt vēsturi

© Kaspars Krafts/MN

Ikdienā mums var būt domstarpības par daudz ko, bet Baltijas ceļa ideāli Latvijas sabiedrībā joprojām ir dzīvi un mēs vadāmies pēc tiem, konferencē "Pievienojies Baltijas ceļam!", kas veltīta Baltijas ceļa 35.gadadienai, uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Savā uzrunā Siliņa sacīja, ka latvieši, lietuvieši un igauņi ir apliecinājuši, ka kopā, stāvot plecu pie pleca viens ar otru, esam spēks, kas spēj mainīt vēsturi.

"Tagad stāvam kopā ar Eiropas Savienības un NATO valstīm, turpinām virzīt pārmaiņas pasaulē - atbalstot Ukrainu, pretojoties Krievijas agresijai un ar savu piemēru arī mudinot citus darīt to pašu," sacīja politiķe.

Viņa akcentēja, ka Latvijā cilvēki ļoti labi saprot un zina, ka ļaunums, kam pretojāmies pirms 35 gadiem, ir tas pats ļaunums, kas šodien nogalina Ukrainas ģimenes, sakropļo, spīdzina, apšauda un bombardē neatkarīgas valsts cilvēkus, lai okupētu svešu zemi un apspiestu svešu tautu. "Tiek izdomāti jauni iemesli, jauni attaisnojumi, jauni meli, lai to visu pamatotu," uzsvēra premjere.

Ministru prezidente arī uzsvēra, ka šiem Krievijas meliem un ļaunumam pretī var likt visas tās vērtības, par ko tika stāvēts arī pirms 35 gadiem Baltijas ceļā - patiesību, brīvības mīlestību, kopību un saliedētību.

Savā runā Siliņa pateicības vārdus par ieguldīto darbu veltīja "4.maija deklarācijas kluba" prezidentei Veltai Čebotarenokai, Latvijas Tautas frontes pirmajam priekšsēdētājam Dainim Īvānam un citiem.

Jau ziņots, ka, lai atskatītos uz notikumiem pirms 35 gadiem, kad divi miljoni Baltijas valstu iedzīvotāju sadevās rokās brīvības vārdā, Saeimā piektdien notiek Baltijas ceļa 35.gadadienai veltīta konference "Pievienojies Baltijas ceļam!".

Svarīgākais