Latvijas valsts ceļiem jāgatavo papildu informācija autoceļu sakārtošanas plānam

Satiksmes ministrs Uldis Augulis ceturtdien, 5. maijā, tikās ar VAS „Latvijas Valsts ceļi” (LVC) vadību un pārrunāja kapitālsabiedrības sagatavoto plānu autoceļu darbiem.

Iepriekš jau informējām, ka ministrs uzdeva LVC sagatavot izvērstu plānu, kurā jāiekļauj precīzs darbu veikšanas grafiks un darbu apjomi ceļu segumu uzturēšanai un atjaunošanai šajā sezonā, tostarp – arī bedrīšu labošanā uz valsts un pašvaldību autoceļiem.

LVC valdes loceklis Jānis Lange ministru iepazīstināja ar situāciju uz valsts un pašvaldību autoceļiem – kādā stāvoklī ir asfalta seguma ceļi, grants ceļi, kādi ir šā gada infrastruktūras rekonstrukcijas plāni, kā veicas ar bedru labošanu ar ceļiem, kāda ir satiksmes drošības situācija u.c.

Abu amatpersonu sarunās ministram radās papildu jautājumi, kuru atbildes nepieciešams noskaidrot, lai spētu sagatavot izvērstu autoceļu darbu veikšanas plānu, kas dotu ilgtermiņa skatījumu plānveidīgai infrastruktūras sakārtošanai. Tostarp ministrs uzdeva LVC vadībai izvērtēt iespēju piesaistīt papildu resursu (uzņēmumus), kas bedres salabotu daudz īsākā laikā nekā tas ir paredzēts šobrīd, proti, bedrīšu labošana notiek līdz pat vasaras vidum. Ministrs uzskata, ka šiem termiņiem jābūt īsākiem un tas neprasa papildu finansējumu.

Papildu informācija LVC jāsagatavo un jāiesniedz ministram līdz šā gada 10. maijam.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.