Rinkēvičs par narkotiku dekriminalizēšanu: Ir nepieciešams risinājums, kas reāli sasniedz mērķi

© Ģirts Ozoliņš/MN

No narkotikām brīvas sabiedrības sasniegšanai nepieciešama kompleksa pieeja, izriet no Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča sacītā pēc tikšanās ar labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS).

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris, amatpersonas tikšanās laikā pārrunāja vairāku atbildīgo institūciju darbu pie atteikšanās no kriminālatbildības piemērošanas par narkotiku lietošanu jauniešiem.

Prezidents atzīmēja, ka narkotiku lietošana nodara milzīgu kaitējumu jauniešu veselībai un attīstībai, un šajā jautājumā ir nepieciešams risinājums, kas reāli sasniedz mērķi - no narkotikām iespējami brīvu sabiedrību.

"Narkotiku lietošanas dekriminalizēšana jauniešiem varētu būt viens no rīcības virzieniem, taču ir nepieciešama kompleksa pieeja, tostarp narkotiku nelegālās aprites ierobežošana, kā arī jauniešu un viņu ģimeņu vajadzībām atbilstoši pakalpojumi un atbalsts," tikšanās laikā pauda Rinkēvičs.

Kā norāda Drēģeris, puses pārrunāja arī aktualitātes sociālajā jomā 2025.gada valsts budžeta veidošanas kontekstā.

Tāpat tikšanās laikā amatpersonas apsprieda bāriņtiesu darbu un sadarbību ar citām valsts un pašvaldību iestādēm, tostarpt to, vai pašreizējais bāriņtiesu institūts efektīvi nodrošina bērnu tiesību un aizgādnībā esošu personu tiesību aizsardzību.

Svarīgākais