"Virši A" piedāvā iespēju samazināt elektrības rēķinus vairākām sabiedrības grupām

© Kaspars Krafts

Energoresursu tirgotājs AS "Virši-A", kas strādā ar zīmolu "Virši", sācis piedāvāt aizsargātā lietotāja tirdzniecības pakalpojuma atbalstu, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Atbalsts paredzēts elektroenerģijas rēķina summas samazināšanai vienam elektroenerģijas līgumam.

Aizsargātā lietotāja tirdzniecības pakalpojumu kompānija piemēros katru mēnesi atbilstoši spēkā esošajam regulējumam, kas patlaban nosaka, ka atbalsta apmērs trūcīgai vai maznodrošinātai ģimenei (personai) ir 20 eiro, ģimenei (personai), kuras aprūpē ir bērns ar invaliditāti, - 20 eiro par katru bērnu ar invaliditāti, personai ar pirmās invaliditātes grupu vai tās aizgādnim - 20 eiro, bet daudzbērnu ģimenei - 25 eiro.

Datu apmaiņa starp elektroenerģijas tirgotāju un valsts uzturēto aizsargāto lietotāju datubāzi ir automatizēta.

"Virši-A" papildina, ka šomēnes uzņēmums atzīmē pirmo darbības gadu mājsaimniecību elektroenerģijas tirdzniecības segmentā un patlaban uzņēmums ir ieguvis ceturto lielāko mājsaimniecību klientu portfeli Latvijā.

"Virši-A" Enerģētikas daļas vadītājs Jānis Bethers norāda, ka mājsaimniecību portfeļa izaugsme nevar būt tik strauja kā biznesa klientu segmentā, jo patēriņi nav tik lieli un līgumu slēgšana ir neērtāka. "Taču, jau startējot ar piedāvājumu šajā segmentā, apzinājāmies, ka klientu piesaiste ir ilgtermiņa process un arī pēc gada zinām, ka esam šī procesa sākumposmā," viņš atzīmē.

Jau ziņots, ka "Virši-A" koncerna auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 343,732 miljoni eiro, kas ir par 8,4% mazāk nekā 2022.gadā, bet koncerna peļņa samazinājās vairāk nekā divas reizes un bija 5,099 miljoni eiro.

"Virši-A" koncernā ietilpst mātessabiedrība "Virši-A", SIA "Virši loģistika", SIA "Virši Renergy", "Virši Lietuva" un AS "CRYO Baltic".

Uzņēmuma lielākie akcionāri, pēc kompānijas publiskotās informācijas, ir Jānis Riekstiņš (21,03%), Jānis Rušmanis (20,86%), Ruta Plūme (20,83%), Andris Priedītis (12,82%) un Ilgvars Zuzulis (12,8%). Kompānijas akcijas kopš 2021.gada 11.novembra ir iekļautas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais