Šadurskis: Ceru, kad viņi to sātana ādu apraks, kas guļ mauzolejā, Krievijā kļūs labāk

© Ekrānšāviņš

No 3. septembra līdz 8. oktobrim visā Latvijā notiek Nacionālo bruņoto spēku organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības “Namejs 2024”.

Visaptverošas valsts aizsardzības mācībās “Namejs 2024” piedalās karavīri un zemessargi no visām Nacionālo bruņoto spēku vienībām, tostarp valsts aizsardzības dienesta karavīri, rezerves karavīri un sabiedroto bruņoto spēku karavīri.

Savu komentāru šajā sakarā raidījumam "Preses klubs" sniedz bijušais Saeimas, Rīgas domes un Eiroparlamenta deputāts Kārlis Šadurskis.

"Varbūt krievi nav idioti, bet avantūristi gan. Iebrukums Ukrainā bija tīrā avantūra. Labi, ka rietumvalstis mobilizējās un viss nenotika, kā Putins bija cerējis. Ceru, kad viņi to sātana ādu apraks, kas guļ mauzolejā, Krievijā kļūs labāk. Pirms laika mediji mūs biedēja, ka tūliņ Latvijā iebruks krievi, tāpēc mūsu sabiedrībai un vēl vairāk - krieviem ir jāredz, ka mēs esam gatavi. Tāpēc notiek mācības. Protams, sabiedrotie iebrukuma gadījumā nāk palīgā, bet pirmajās zemes bombardēšanās, ja tāda notiks, būs cilvēku upuri. Tāpēc tā nevar notikt, tāpēc krieviem ir jāredz, ka mēs esam pilnībā gatavi atvairīt jebkuru uzbrukumu. Iebrukums Latvijā būs trešais pasaules karš."

Svarīgākais