Plūdos Nigērā gājuši bojā 273 cilvēki un sagrauta vēsturiska mošeja

© pixabay.com

Stipru lietusgāžu izraisīti plūdi un zemes noslīdeņi Nigērā kopš jūnija ir prasījuši 273 cilvēku dzīvības un ietekmējuši vairāk nekā 700 000 cilvēku, kā arī sagrāvuši vēsturisku mošeju, trešdien paziņoja varas iestādes.

121 no bojāgājušajiem noslīka, bet 152 gāja bojā, sagrūstot viņu mājām, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Ministrija arī konstatēja, ka ekstremālo laikapstākļu rezultātā ir ievainoti 278 cilvēki un tie ietekmējuši 710 767 cilvēkus.

Otrdien Zinderas pilsētā pēc stipras lietusgāzes sagruva mošeja, kas bija celta 19. gadsimta vidū no zemes un salmu maisījuma. Tā bija otra visvairāk apmeklētā mošeja Nigērā pēc UNESCO mantojuma sarakstā iekļautās Agadezas mošejas, informēja Tūrisma ministrija.

"Simtiem gadu dievlūdzēji no visurienes bija ieradušies šeit, lai lūgtos katru piektdienu un musulmaņu svētkos," sacīja vietējais musulmaņu reliģiskais līderis Elhadžs Mansurs Kakale.

"Mums pateica, ka zināmās vietās ir plaisas, bet mēs nevarējām iejaukties lietus dēļ," vietējai televīzijai paziņoja kāda amatpersona.

Nigērā lietus sezona ilgst no jūnija līdz septembrim un bieži prasa cilvēku dzīvības. 2022. gadā tajā gāja bojā 195 cilvēki.

Svarīgākais