LTV no valsts saņems papildus 1,95 miljonus eiro

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Valdība otrdien atbalstīja apropriācijas pārdali 1,95 miljonu eiro apmērā Latvijas Televīzijai (LTV) vienotās režijas pults iegādei, lai nodrošinātu televīzijas signāla nepārtrauktību valsts ārējā apdraudējuma gadījumā.

Pults kopējās plānotās izmaksas 2024.gadā ir 2,22 miljoni eiro. Pārējo summu, kas ir 273 817 eiro, plānots segt no LTV vispārējās valsts budžeta dotācijas.

Kultūras ministrija skaidro, ka ar papildu piešķirto finansējumu varēs nodrošināt LTV vienotās režijas kompleksa otrās kārtas izbūves realizāciju, tai skaitā centralizēt video un audio vadības pultis, komutatorus, kā arī papildus pieslēgt divas LTV raidījumu studijas, tādējādi nodrošinot iespēju paralēli veikt darbu ar četrām studijām.

Ministrijā norāda, ka, ieviešot šādu unificētu tehnisko risinājumu, tiktu atslogots pašreiz ierindā esošās režijas slogs un varētu pieslēgt astoņas un 14 kameru pārvietojamās televīzijas stacijas, kuras LTV plāno iegādāties 2025.gadā.

Tāpat no vienotās režijas būtu iespējams attālināti pārvaldīt citus mobilo televīzijas kameru risinājumus, tostarp nodrošināt attālināto studiju un mobilo televīzijas kameru vadību, izmantojot 5G un optiskos pieslēgumus no televīzijas satura ražošanas lokācijām ārpus LTV ēkas.

Ministrijā norāda, ka šobrīd daudzi ķēdes posmi LTV pārraides traktā netiek dublēti - ja vienotās režijas pirmās kārtas tehnoloģiskā posmā izietu no ierindas kāda neaizstājama iekārta, un tādas ir vairākas, tad rastos ne tikai stundām, bet pat dienām ilgs pārtraukums, kas saspringtā politiskā situācijā valstī varētu radīt smagas sekas.

Līdzekļi tiks pārdalīti no programmas "Finansējums valsts drošības stiprināšanas pasākumiem".

Svarīgākais