Ar Vītolu fonda stipendijām Latvijas augstskolās studēs 840 jaunieši

© Kaspars Krafts

Ar Vītolu fonda administrētajām stipendijām Latvijas augstskolās studēs 840 jaunieši, aģentūru LETA informēja Vītolu fondā.

Pateicoties vairāk nekā 372 ziedotājiem no Latvijas, Amerikas Savienotajām valstīm, Austrālijas, Kanādas, Lielbritānijas, Venecuēlas, Horvātijas un Zviedrijas, jauno mācību gadu Latvijas augstskolās sāks 840 studenti.

Gada laikā stipendijās plānots izmaksāt divus miljonus eiro. Aiz katra ziedotāja dibinātās stipendijas ir dzīvesstāsts, kas kalpo par pamudinājumu jauniešiem tiekties uz panākumiem, nākotnē veicinot Latvijas izaugsmi, norāda fondā.

Kopš fonda dibināšanas, 22 gadu laikā ir izveidota cieša sadarbība ar Rīgas Stradiņa universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Universitāti, Vidzemes Augstskolu, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti, Rīgas Ekonomikas augstskolu, Ventspils Augstskolu, Daugavpils Universitāti, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, Rīgas Biznesa skolu, Banku Augstskolu un citām augstskolām.

Vītolu fonda darbības laikā izskoloti vairāk nekā 5000 studenti.

"Ar izglītību sasniegt dzīvē tādu līmeni, lai varētu nākotnē palīdzēt citiem," - ir fonda vēlējums visiem jauniešiem. Šogad augusta Draugu stipendijas akcijā fondā atgriezās 140 bijušie stipendiāti, kuri septembrī dos iespēju sākt studijas vēl astoņiem pirmā kursa studentiem. Lai arī absolventi tikko sākuši darba gaitas, turpina studijas rezidentūrā vai maģistrantūrā, viņi ir mācījušies no saviem ziedotājiem, ka daloties cilvēks kļūst bagātāks, uzsver fondā.

Vītolu fonda bijušais stipendiāts Dāvids Rubens uzsver, ka nav svarīgi, cik daudz reizes notikums atkārtosies, cilvēks visu mērogos pret to pirmo reizi, - uzvaras, vilšanās, priekus, sāpes, mīlestības un piedošanu. "Skola ir kā sporta treniņš, kā straumēšanas vietnes pirmā mēneša izmēģinājums, kā melnraksta papīrs - pamats, ko nekad vairs neatkārtosi, bet kurš būs noderīgs ikreiz, kad vajadzēs mēģināt no jauna," atklāj Rubens. Lai šie vārdi mums visiem kalpo par iedvesmu jaunajā mācību gadā, novēlē Vītolu fonda administrācija.

Nākamā pieteikšanās Vītolu fonda administrētajām stipendijām tiks atvērta no 2025.gada 1.februāra līdz 1.martam.