Vēl nav precīzas informācijas, cik skolas šogad ir slēgtas

© Dmitrijs Suļžics/MN

Jaunajā mācību gadā reorganizēti un slēgti vairāki desmiti skolu, liecina informācija Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) tīmekļvietnē.

Salīdzinot šī un pagājušā mācību gada sākumā IZM sniegto informāciju, uzrādīto pašvaldību skolu skaits no 563 ir samazinājies līdz 481 izglītības iestādei, kas būtu par 82 skolām mazāk, taču precīzu slēgto un reorganizēto skolu skaitu IZM sola apkopot vēl līdz piektdienai, 6.septembrim.

IZM atzīst, ka tās mājaslapā informācija par saskaņotajiem pašvaldību lēmumiem šogad nav atjaunināta kopš vasaras vidus, kā rezultātā šajā datubāzē pašlaik nav iespējams gūt pilnvērtīgu informāciju par slēgto un reorganizējamo skolu skaitu valstī ar jaunā mācību gada sākumu.

Aģentūra LETA tabulā konstatēja vairākas neprecizitātes. Piemēram, šī gada sākumā Kuldīgas novada dome nolēma likvidēt tikai Nīkrāces pamatskolu, kurā pagājušajā mācību gadā mācījās vien 38 skolēni, savukārt Ēdoles, Z.A. Meierovica Kabiles un Turlavas pamatskolas arī jaunajā mācību gadā darbu turpinās kā ierasts, taču IZM tabulā norādīts, ka Ēdoles un Z.A. Meierovica Kabiles pamatskolas tiek likvidētas, savukārt Turlavas pamatskolai mainīta izglītības pakāpe.

Tāpat Rīgas dome jau gada sākumā nolēma no jaunā mācību gada likvidēt Jankas Kupalas Rīgas Baltkrievu pamatskolu, pievienojot to Rīgas 86.vidusskolai. Likvidēta arī Rīgas Austrumu pamatskola, nododot vispārējās izglītības programmu īstenošanu Rīgas Reinholda Šmēlinga vidusskolai. Tāpat likvidēta Rīgas Baltmuižas pamatskola, nododot vispārējās izglītības programmu īstenošanu Rīgas Iļģuciema pamatskolai. Tiek likvidēta arī Rīgas Sergeja Žoltoka pamatskola, nododot vispārējās izglītības programmu īstenošanu Rīgas 93.vidusskolai.

Savukārt Rīgas 75.vidusskola ir pārveidota par pamatskolu.

No nākamā gada šāds liktenis skars vēl sešas galvaspilsētas vidusskolas - Rīgas 15.vidusskolu, Rīgas 47.vidusskolu, Rīgas 86.vidusskolu, Rīgas 89.vidusskolu, Rīgas Anniņmuižas vidusskolu un Rīgas Ķengaraga vidusskolu.

Svarīgākais