Zināmi aptuvenie Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises datumi

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki varētu norisināties 2025. gadā no 5. jūlija līdz 13. jūlijam, liecina rīkojuma projekts, kuru Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi publiskai apspriešanai.

Projekta anotācijā teikts, ka Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku procesā ir iesaistīti aptuveni 60 000 bērnu un jauniešu, kā arī vairāk nekā 2000 pedagogu - kolektīvu vadītāju.

Šie svētki daudziem bērniem un jauniešiem būšot pirmā reize - no iepriekšējiem, kuri notika 2015. gadā, nākamgad būs pagājuši desmit gadi. Ņemot vērā Covid-19 izraisītās pandēmijas apstākļus un valstī noteiktos ierobežojumus, svētki 2020. gada jūlijā nevarēja notikt.

Kā galvenās norises vietas Rīgā tradicionāli piedāvātas Mežaparka Lielā estrāde "Sidraba birzs", kur notiks noslēguma koncerts, un "Daugavas" stadions, kurā plānots tautas deju lielkoncerts.

Projektā piedāvātas arī citas norises vietas, kurās izskanēs dažādi koncerti un pasākumi - pūtēju orķestru un bērnu simfonisko orķestru koncerti, bērnu folkloras kopu programma, tautas mūzikas koncerts, koru finālkonkurss, bērnu radošie pasākumi, vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas izstāde, mūsdienu deju lielkoncerts, akordeona mūzikas koncerts, kokļu mūzikas koncerts, svētku dalībnieku gājiens un godināšanas pasākumi.

Iespējamais svētku norises laiks un norises vietas saskaņotas ar svētku programmas projektu vadītājiem un radošajām grupām un kā atbilstošākās saskaņotas svētku mākslinieciskās padomē, kā arī rīcības komitejā, Latvijas Pašvaldību savienības paplašinātajā Izglītības un kultūras komitejā un pašvaldību deleģēto XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koordinatoru sanāksmē.