Policija pieķērusi 13 dzērājšoferus; sākti 12 kriminālprocesi

© unsplash.com

Uz Latvijas autoceļiem pagājušajā diennaktī pieķerti 13 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā, vēsta Valsts policija.

Par braukšanu reibumā pieci transportlīdzekļu vadītāji pieķerti Rīgas reģionā, trīs Kurzemē, pa diviem Latgalē un Zemgalē, kā arī viens Vidzemē.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā sākts viens administratīvo pārkāpumu process un 12 kriminālprocesi. Automašīnas konfiskācija tiks piemērota sešos gadījumos.

Pagājušajā diennaktī uz Latvijas autoceļiem pieķerti arī 218 atļautā braukšanas ātruma pārsniedzēji, tostarp 67 Vidzemē, 54 Latgalē, 46 Zemgalē, 30 Kurzemē un 21 Rīgas reģionā.

Tāpat viens transportlīdzekļa vadītājs Rīgas reģionā pieķerts par agresīvu braukšanu.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pagājušajā diennaktī pieņemti 456 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tostarp Latgalē fiksēti 117 administratīvie pārkāpumi, bet Vidzemē - 113.

Jau vēstīts, ka 2022.gada novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles. Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Turklāt tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

Svarīgākais