Mazkustīgumam nē! Tuvojas Eiropas Sporta nedēļa

© Dāvis Ūlands / F64

Septembra otrajā pusē, no 23. līdz 30.septembrim, Latvijā tiks atzīmēta Eiropas Sporta nedēļa, kuras laikā mudinās iedzīvotājus piedalīties sportiskās aktivitātēs, aģentūru LETA informēja Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP).

Eiropas Sporta nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva, kuras mērķis ir veicināt sportu un fiziskās aktivitātes visā Eiropā. Tās laikā iedzīvotājiem tiks piedāvāts dažādu sportisko aktivitāšu klāsts atbilstoši visām vecuma grupām un fiziskajām spējām.

20.septembrī 18 pilsētās tiks aizvadīta "Latvijas Orientēšanās nakts", bet 21.septembrī Mārupē notiks "#BeActive Ģimeņu pludmales spēles".

23.septembrī visā Latvijā notiks "#BeActive Day", kuru rīkos Latvijas Veselības un fitnesa asociācija, savukārt 28.septembrī Kuldīgā notiks "#BeActive pārgājiens".

LSFP prezidents Einars Fogelis pauda, ka mazkustīgums ir kļuvis par "globāla mēroga pandēmiju", un cīņa pret to būs ilga un sarežģīta. LSFP atsaucas uz pētījumiem, kas liecina, ka regulāri fiziski aktīvi ir tikai 9% Latvijas iedzīvotāju, kamēr trešdaļa iedzīvotāju nemaz neveic fiziskos vingrojumus.

Mazkustīgs dzīvesveids ļoti negatīvi ietekmē cilvēku veselību un veselības statistikas rādītājus, kā arī valsts ekonomiskos rādītājus, atzīmēja LSFP. Piemēram, vairāki jaunākie veselības statistikas rādītāji Latvijā esot viszemākie starp Eiropas Savienības valstīm.

LSFP īpaši satrauc bērnu un jauniešu mazkustīgums.

Svarīgākais