Āboltiņa vairs nebūs Latvijas vēstniece Albānijā

© Gints Ivuškāns/F64

Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Elita Gavele iesniegusi akreditācijas vēstules Albānijas prezidentam Bajramam Begajam, pavēstīja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Kā norādīja ministrijā, Gavele amatā nomaina iepriekšējo nerezidējošo vēstnieci Solvitu Āboltiņu, kura aizvien ir vēstniece Nīderlandē.

Akreditācijas ceremonijas laikā tika pārrunātas abu valstu politiskās un ekonomiskās attiecības. Amatpersonas bijušas vienisprātis, ka gaidāmā Albānijas prezidenta vizīte uz Latviju sniegs ieguldījumu divpusējo saišu stiprināšanā, tostarp iedzīvotāju kontaktu paplašināšanā, ko veicina arī sezonālie Latvijas nacionālās aviokompānijas tiešie avioreisi uz Tirānu, norādīja ĀM.

Sarunā vēstniece Gavele izteica pateicību par Albānijas dalību NATO daudznacionālajā kaujas grupā Latvijā, kā arī uzsvēra Latvijas atbalstu Albānijas integrācijas procesam Eiropas Savienībā.

Tikšanās noslēgumā vēstniece un Albānijas prezidents pārrunāja esošo situāciju Ukrainā, esot vienisprātis par nepieciešamību sniegt visa veida atbalstu Ukrainai, pret kuru Krievija izvērsusi pilna mēroga militāro agresiju.

Darbu ĀM Gavele sāka 1991.gadā. No 1991. līdz 2006.gadam viņa strādāja Latvijas vēstniecībās Lietuvā un Krievijā, kā arī dažādos amatos ĀM centrālajā aparātā. Gavele savulaik arī vadīja ārlietu ministra biroju.

Svarīgākais