Zināmas jaunas detaļas par Olainē notikušo traģēdiju

© pixabay.com

Šodien, 28. augusta rītā, Valsts policija saņēma informāciju par kāda vīrieša mirstīgajām atliekām pie kādas daudzstāvu mājas Olainē. Vēlāk vienā no dzīvokļiem atrasts mazgadīgas meitenes līķis.

Raidījums "Degpunktā" noskaidrojis, ka dzīvoklī jau ilgāku laiku dzīvojuši tēvs un pirmskolas vecuma meita. Mātei aprūpes tiesības bijušas atņemtas jau senāk.

Neoficāla informācija liecina, ka tēvs izdarījis pašnāvību, izlecot pa logu.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību, nozīmētas ekspertīzes, tāpat notiek aktīvs darbs pie apstākļu skaidrošanas.

Policijā norāda, ka izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāki komentāri netiks sniegti.

Latvijā

Vai cilvēkam Latvijā vispār ir reālas tiesības uz pašaizsardzību? Latvijas tiesībsargāšanas iestāžu nostāju demonstrē to reakcija uz 2022. gada aprīļa notikumiem Rīgā, Biķernieku mežā: kaut gan sociālajos tīklos publiskotais videoieraksts un elementārs veselais saprāts liek domāt, ka četru iereibušu cilvēku mežā ielenkts pusmūža vīrietis ir aizstāvējies, kā nu uzskatījis par pareizu, policija un prokuratūra stingri pastāv uz savu versiju – šis pusmūža vīrietis vienkārši esot izjutis tik milzīgu nepatiku pret publiskā vietā nejauši satiktiem cilvēkiem, kas tur vienkārši pastaigājušies, ka nolēmis vienu nošaut, bet vēl vienu ievainot.

Svarīgākais