Par pieskaitāmu atzīta sieviete, kura Jūrmalā bez acīmredzama iemesla mēģināja noslepkavot seniori

© Kaspars Krafts/MN

Mediķi ekspertīzē atzinuši par pieskaitāmu sievieti, kura Jūrmalā bez acīmredzama iemesla uz ielas mēģināja noslepkavot kādu seniori, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Šā gada 16.maijā kāda 1949.gadā dzimusi sieviete brauca ar autobusu no Kauguru tirgus uz Kauguru parka apkaimi Jūrmalā. Autobusā viņai pretī sēdēja nepazīstama gados jaunāka sieviete.

Telšu ielā 1949.gadā dzimusī sieviete izkāpa no autobusa un devās uz savu dzīvesvietu, arī minētā svešiniece izkāpa no autobusa un viņai sekoja. Svešiniece no mugurpuses uzbruka viņai ar nazi. Kad cietusī pakrita, ļaundare mēģināja viņai iedurt arī krūtīs.

Sieviete atvairīja šo dūriena mēģinājumu, pēc kā ļaundare pameta notikuma vietu, atstājot cietušo vienu.

Cietusī sieviete aizgāja līdz savai dzīvesvietai, uz kurieni izsauca mediķus, kas sievieti ar durtām brūcēm nogādāja ārstniecības iestādē.

Nozieguma vietā bija izvietotas videonovērošanas kameras, un Jūrmalas pašvaldības policija operatīvi nodrošināja Valsts policijas Jūrmalas iecirknim videoierakstu, kurā redzams noziegums.

Tās pašas dienas rītā Jūrmalā, Kauguros, notika zādzība no dzīvokļa, proti, bija nozagts mobilais telefons. Pieņemot iesniegumu no apzagtā dzīvokļa saimnieka, turpat netālu gāja kāda sieviete stiprā alkohola reibumā.

Apzagtā dzīvokļa saimnieks uzreiz atpazina, ka šī piedzērusies sieviete ir viņa dzīvokļa apzadzēja. Turklāt Jūrmalas iecirkņa amatpersonas pēc redzētā video viņā atpazina personu, kas tajā pašā dienā pirms dažām stundām bija sadūrusi sievieti.

Likumsargi uzreiz aizturēja iespējamo vainīgo sievieti un nogādāja viņu policijas iecirknī. Viņai konstatēts apmēram četru promiļu stiprs alkohola reibums.

Aizturētā ir dzimusi 1980.gadā un iepriekš vienu reizi bija tiesāta par zādzību.

20.augustā kriminālprocess tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Latvijā

Vai cilvēkam Latvijā vispār ir reālas tiesības uz pašaizsardzību? Latvijas tiesībsargāšanas iestāžu nostāju demonstrē to reakcija uz 2022. gada aprīļa notikumiem Rīgā, Biķernieku mežā: kaut gan sociālajos tīklos publiskotais videoieraksts un elementārs veselais saprāts liek domāt, ka četru iereibušu cilvēku mežā ielenkts pusmūža vīrietis ir aizstāvējies, kā nu uzskatījis par pareizu, policija un prokuratūra stingri pastāv uz savu versiju – šis pusmūža vīrietis vienkārši esot izjutis tik milzīgu nepatiku pret publiskā vietā nejauši satiktiem cilvēkiem, kas tur vienkārši pastaigājušies, ka nolēmis vienu nošaut, bet vēl vienu ievainot.

Svarīgākais