Jaunā viļņa rīkotājiem aicina piešķirt Triju zvaigžņu ordeni

Latvijas valsts augstākā apbalvojuma — Triju zvaigžņu ordeņa — piešķiršanai šogad ir izvirzīti arī Krievijas pilsoņi, kas saistīti ar mūzikas festivālu „Jaunais vilnis”. Par to ziņo raidījums „Nekā personīga”.

Idejas autors ir Tautas partijas biedrs un bijušais Jūrmalas mērs Ģirts Trencis. Jūrmalas domes vārdā nosūtītajā apbalvošanas ierosināšanas vēstulē teikts, ka „Jaunais vilnis” ir pasaulē nesis Latvijas un Jūrmalas vārdu pasaulē; ka šis festivāls ir atbalsts jauniem muzikāliem talantiem un stiprinājis Latvijas attiecības ar citām valstīm. Kandidāti ir komponists un šovbiznesa pārstāvis Igors Krutojs, festivāla organizācijas komitejas priekšsēdis uzņēmējs Aleksandrs Šenkmans un režisors Ļevs Ostrovskis.

Viens no konkursa žūrijas līdzpriekšsēdētājiem Raimonds Pauls atzīst, ka ierosinājums par „Jaunā viļņa” pārstāvja apbalvošanu patiks ne visiem. Viņam pašam nebūtu iebildumu, ja ordeni saņemtu, piemēram, Igors Krutojs.

Turpretim komponists Imants Kalniņš ironiski piebilda, ka jāapbalvo ir nevis festivāla rīkotāji, bet gan „galvenā zvaigzne” Alla Pugačova.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais