Ādažu novads izsludina metu konkursu ēkas atjaunošanai - balva 3000 eiro

© pixabay.com

Ādažu novada pašvaldība izsludinājusi metu konkursu "Ādažu kopienu centra atjaunošana", kura galvenā naudas balva ir 3000 eiro, aģentūra LETA uzzināja Ādažu novada pašvaldībā.

Pašvaldības iecere paredz bijušā Ādažu kolhoza sporta kompleksa Pirmās ielas 42a ēkas un Pirmās ielas 42 ēkas daļas atjaunošanu. Konkursa mērķis ir izvēlēties piemērotāko arhitektoniski augstvērtīgu, funkcionāli pārdomātu un normatīvo aktu prasībām atbilstošu metu jeb skici ēku daļas pārveidei un uzlabošanai, kā arī konceptuālam risinājumam pieguļošajai teritorijai.

Metu konkursā pretendentiem vajadzēs rast risinājumus Pirmās ielas 42a un Pirmās ielas 42 ēku daļas fasādes siltināšanai un atjaunošanai, ēku daļas pirmā stāva iekštelpu atjaunošanai un pielāgošanai sabiedrības vajadzībām, kā arī pieguļošās teritorijas labiekārtošanai.

Pretendentiem būs jāizstrādā un jāiesniedz arhitektūras metu piedāvājumi, kas ietver ģenerālplānus, ēku pārplānojuma koncepcijas, skaidrojošo aprakstu, finanšu piedāvājumu un devīzes atšifrējumu. Konkursā tiks vērtēta arhitektoniskā un estētiskā kvalitāte, funkcionālie risinājumi, energoefektivitāte, ilgtspējība, izmaksu efektivitāte un projekta realizējamība noteiktajā budžetā - būvdarbiem 283 000 eiro, iekārtu iegādei 56 750 eiro un objekta apkārtnes labiekārtošanai - 60 500 eiro.

Konkursa uzvarētājiem tiks piešķirtas naudas balvas. Pirmās vietas ieguvējam tie būs 3000 eiro, otrās vietas ieguvējam 1500 eiro un trešās vietas ieguvējam 500 eiro. Pirmās un otrās vietas ieguvējiem būs iespēja piedalīties sarunu procedūrā, lai iegūtu tiesības izstrādāt pirmo būvprojektu un uzraudzīt tā īstenošanu.

Metu piedāvājumus pretendenti var iesniegt līdz 21.oktobra plkst.10, iesniedzot personīgi Ādažu novada pašvaldības klientu apkalpošanas centrā Ādažos vai arī nosūtot pa pastu Ādažu novada pašvaldībai. Meta piedāvājumus vērtēs ekspertu žūrija, kura lems par piemērotāko piedāvājumu saskaņā ar vērtēšanas kritērijiem.

Konkurss tiek rīkots Eiropas Savienības "Life" programmas līdzfinansēta projekta "Skaisti, ilgtspējīgi, kopā: jaunās Eiropas Bauhaus pieejas piemērošana sabiedrisko ēku pārveidošanai, lai veicinātu plašu apkaimju transformāciju" īstenošanas gaitā. Īstenojot projektu, pērn un šī gada sākumā tika rīkotas sanāksmes ar iedzīvotāju grupām un dažādu jomu speciālistiem, lai pārrunātu ēku kompleksam nepieciešamos uzlabojumus un nākotnes funkcijas atbilstoši sabiedrības vajadzībām, kuras tika noskaidrotas darba grupu sanāksmēs un aptaujā. Šo aktivitāšu secinājumi ir atspoguļoti metu konkursa prasībās.

Svarīgākais