Lauksaimniekiem pārāk liela ņemšanās, lai saņemtu niecīgo OCTA apdrošināšanas polišu atlaides

© Kaspars Krafts

Lauksaimnieki vēl nav pieņēmuši lēmumu par nepieciešamību saglabāt transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas polišu atlaides, aģentūrai LETA pastāstīja Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs Guntis Gūtmanis.

Viņš norādīja, ka apdrošinātāji aicinājuši lauksaimniekus padomāt par atteikšanos no OCTA polišu atlaidēm, bet patlaban par šo atlaižu nepieciešamību lauksaimnieku viedokļi izteikti dalās un pie kopēja lēmuma vēl nav izdevies nonākt.

Gūtmanis atzīmēja, ka lauksaimniekiem ir pieejamas OCTA polišu atlaides, bet vidēji šīs atlaides ir mazas - aptuveni četri eiro par polisi, kamēr izmaksas, lai segtu atlaides ir aptuveni 100 000 eiro gadā, tostarp aptuveni 15 000 līdz 17 000 eiro izmaksā atlaižu administrēšana.

Tāpat viņš teica, lai iegūtu šīs atlaides lauksaimniekiem ir jāiet uz pašvaldību un jāiegūst izziņa, tāpēc liela daļa lauksaimnieku to nemaz nedara.

LOSP ir biedrība, kas apvieno 54 valsts mēroga ražotāju un pārstrādātāju nevalstiskās organizācijas, kas aptver visu Latvijas teritoriju un visus ražošanas sektorus. Organizācija formulē vienotu lauksaimnieku viedokli ražotāju interešu aizstāvībai un tālākām sarunām ar valsts pārvaldes institūcijām, kā arī citiem sadarbības partneriem.

Svarīgākais